More

  Këto janë emrat e drejtorëve nga Alternativa

  Menu KërkAlternativa nga Koalicioni VLEN tanimë i kanë caktuar emrat e kandidatëve për sekretar shtetëror, drejtorë dhe zëvendësdrejtor, që pritet të nisin detyrat: Arlinda Gjakova Sekretare...

  MË TË LEXUARA - KËTË JAVË

  [quads id=7]

  DËRVENI

  Rezikohet katastrof ekologjike, banorët e Rashçes fajsojnë kryetarin e Sarajit

  Mbi gjysmë milioni banorë të Shkupit mund të mbeten pa ujë të pijshëm të pastër. Vetëm pak kilometra nga burimet e Rashçes që furnizojnë kryeqytetin,...

  Akt fisnik dhe burërorë: Familja Amza nga fsh. Kopanicë ia shtriu dorën e pajtimit familjes Latifi nga fsh. Semenishtë

  AKT FISNIK DHE BURRËROR Familja Amza në fsh. Kopanicë Komuna Saraj – Shkup Me një iniciativë fisnike të vullnetit të mirë, në prezencën e familjarëve dhe...

  [quads id=6]

  VENDI

  Penda e Matkës gati të përmbytet

  Niveli i ujit në pendën e Matkës ka arritur ne maximum. Lexuesit e derveni.mk nga tereni njoftojnë se nga sasia e madhe e ujit të...

  Ligji për mbylljen e lojrave të fatit mbështetet nga të gjithë deputetët e Frontit Europian

  Sot jemi këtu për të njoftuar opinionin se propozim ligjin për ndryshimin e ligjit për lojrat e fatit e kanë mbështetur të gjithë deputetët...

  [quads id=6]

  ARSIMI

  MASH: Nota mesatare 3,25 në provimin e maturës shtetërore, do ketë masa më të rrepta kundër kopjimit

  Nota mesatare të cilën nxënësit e shkollave të mesme e arritën në maturën shtetërore këtë vit është 3,25. Krahasuar me vitet e kaluara vërehet rënie (3,65 në vitin 2023, 3,78 në vitin 2022 dhe 3,61 në vitin 2021) që sipas Qendrës Shtetërore të Provimeve si institucion kompetent për realizimin e procesit është rezultat i masave më të rrepta që ishin ndërmarrë kësaj radhe gjatë mbajtjes së povimit. Gjithsej 14,834 kandidatë të paraqitur, më 1 qershor iu nënshtruan provimit të jashtëm të detyrueshëm në gjuhën amtare, ndërsa më 8 qershor u mbajt lënda me zgjedhje, kurse testimi u realizua në sallat sportive dhe korridoret e shkollave, për shkak të shikueshmërisë dhe kontrollit më të madh të vëzhguesve mbi nxënësit. Rezultati është, informoi drejtorja e Qendrës Shtetërore të Provimeve Biljana Mihajllovska – janë zbuluar 49 nxënës të cilët gjatë zgjidhjes së testeve kanë përdorur telefon celulari, ndërsa 4 nxënës janë kapur duke përshkruar...
  - Marketing -spot_img

  [quads id=6]

  KULTURË

  BIZNESI

  RAJONI

  SPORT

  ROZË