More

  Xhemail Dauti komenton masat e qeverisë

  Pronari I kompanisë ‘Dauti-Komerc’, Xhemail Dauti në një intervistë për televizon MCN-TV në Shipëri, ka komentuar masat e ndërmara nga qeveria e Maqedonisë së Veriut për të ndihmiuar familjet në nevojë dhe komunitetin e biznesit. Ai tha se ndihmat nuk janë të nevojshme, por të njejtat nuk bëjnë zgjidhjen e krizës, por ndihmojnë popullatën sin ë pjesën e shportës së konsumatroit ashtu edhe të krizës energjetike.

  “Asnjë ndihmë nuk është e mjaftueshme, por kjo ndihmë do të përshijë një numër të madhë të shtresave të ndjeshme. Ndoshta nuk është si vlerë e kënaqëshme pasi që do të ndahen diku rreth 20 milion euro. Këto masa kanë për qëllim të ndihmojnë  e jo të zgjidhin problemin e situatës në të cillën gjendemi në moment, nga kriza ekonomike. Ne sa kemi informata këto mjete janë nga buxheti I shtetit, por për këtë do të ketë informatë nga qeveria”, u shpreh Xhemail Dauti, pronar I ‘Dauti-Komerc’.

  Xhemail Dauti tha se rryma elektrike në tregun e lirë që shfrytëzojnë kompanitë, është më e shtrejta në Maqedoni, për dallim nga vendet e rrajonit. Ai thotë se qeveria bënë përpjekje që të ndihmojë si amvisërit ashtu edhe kompanitë.

  “Qeveria punon në mënyrë intensive që të përkarah kompanitë. Kriza energjetike është shumë frapante në krahisim me vendet tjera të rajonit. Kompanitë nga tregu I lirë furnizohen me energji elektirike me një cmim 10 fishë më të shtrejtë në krahasim me vitin e kaluar. Me këto masa të cilat duhet të kalojn në Kuvend për miratim, qeveria do të përfshijë institucionet publike, por edhe kompanitë e vogla dhe të mesme, kompanitë që meren me prodhimin e energjisë elektrike, do të mundohet të përfshijë edhe kompanitë e mëdha, që janë shfrytëzues të rrymës energjetike, të cilat nuk mund ta përballojnë këtë situatë të krizës”, u shpreh Xhemail Dauit

  Këtu mund ta ndiqni intervistën:

  https://www.facebook.com/mcntv2021/videos/1086678881985013

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  [quads id=5]

  [quads id=4]

  spot_img

  Të fundit

  Danimarka miraton ligjin që ndalon djegien e Kuranit

  Parlamenti i Danimarkës ka miratuar ligj që ndalon “sjelljen e papërshtatshme” ndaj librave fetarë. Ligji njihet gjerësisht në vend...

  Rrahje në burgun e Idrizovës

  Më datë 06.12.2023 në ora 16.00 në SPB Shkup, nga IEVP Burgu Idrizovë, është raportuar se më datë 05.12.2023...

  Vauçerë për vizitë të vendeve turistike në Maqedoni- masa e re për mbështetje të studentëve

  Masa e Ministrisë së Ekonomisë për vauçerët për mbështetje të turizmit vendor që ishte destinuar për punëtorët me të...

  Ziberi: Disa institucione kanë punësuar vetëm maqedonas, disa vetëm shqiptarë

  Avokati i popullit, Naser Ziberi,  duke prezantuar Raportit  për monitorimin e zbatimit të parimit për përfaqësimin e drejtë dhe...
  spot_img
  WordPress Ads