More

  Akt fisnik dhe burërorë: Familja Amza nga fsh. Kopanicë ia shtriu dorën e pajtimit familjes Latifi nga fsh. Semenishtë

  AKT FISNIK DHE BURRËROR

  Familja Amza në fsh. Kopanicë Komuna Saraj – Shkup

  Me një iniciativë fisnike të vullnetit të mirë, në prezencën e familjarëve dhe fisit të gjërë, pas fjalëve të zakonit dhe traditës kombëtare, në emër të Zotit dhe për nder të muajit të Ramazanit, familja Amza nga fsh. Kopanicë ia shtriu dorën e pajtimit familjes Latifi nga fsh. Semenishtë, ku pas 17 viteve fali gjakun e djalit të tyre 25 vjeçar Lazam Amza.

  Në momentin kur kryefamiljari i familjes Amza në prezencën Këshillit të pajtimit: Hoxhës së nderuar Molla Saliut dhe veprimtarit të kauzës kombëtare z. Daim Hiseni e shtriu dorën e pajtimit, pasuan fjalët:

  Qofshi faqe bardhë – I nderuari të nderon.

  Janë momente të rënda, ku në njërën anë syri të loton, por nga ana tjetër të dridhet zemra nga gëzimi dhe përjetimi i këtyre momenteve me karakter tepër fisnik.

  Pas këtij çasti, me propozimin e pleqnarëve dhe në pajtim me normat e aktit të pajtesës, dy familjet vizituan njëra tjetrën ku edhe u pij kafeja e përbashkët në të dy shtëpitë e tyre.

  Ky akt burrëror, i cili na bënë nder si shqiptar dhe besimtar që jemi, qoftë një shembull i mirë për të ardhmen e popullatës sonë në viset tona.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  [quads id=5]

  [quads id=4]

  spot_img

  Të fundit

  Danimarka miraton ligjin që ndalon djegien e Kuranit

  Parlamenti i Danimarkës ka miratuar ligj që ndalon “sjelljen e papërshtatshme” ndaj librave fetarë. Ligji njihet gjerësisht në vend...

  Rrahje në burgun e Idrizovës

  Më datë 06.12.2023 në ora 16.00 në SPB Shkup, nga IEVP Burgu Idrizovë, është raportuar se më datë 05.12.2023...

  Vauçerë për vizitë të vendeve turistike në Maqedoni- masa e re për mbështetje të studentëve

  Masa e Ministrisë së Ekonomisë për vauçerët për mbështetje të turizmit vendor që ishte destinuar për punëtorët me të...

  Ziberi: Disa institucione kanë punësuar vetëm maqedonas, disa vetëm shqiptarë

  Avokati i popullit, Naser Ziberi,  duke prezantuar Raportit  për monitorimin e zbatimit të parimit për përfaqësimin e drejtë dhe...
  spot_img
  WordPress Ads