More

  Seancë për interpelancën ndaj kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi

  Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot duhet të mbahet seanca plenare e 77-të me pikën e vetme të rendit të ditës Interpelanca për punën e kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi, të dorëzuar nga opozitarja VMRO-DPMNE.


  Në përputhje me nenin 49, paragrafi 1 i Rregullores, diskutimi për interpelancën zgjat një ditë pune, deri sa të përfundojë lista e deputetëve të paraqitur për fjalë, kurse vendoset më së voni deri në ora 24.00.

  VMRO-DPMNE-ja opozitare më 30 maj ka parashtruar interpelancë për punën e kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferit, duke u kujdesur për afatin e Rregullores, Xhaferi iu përgjigj asaj dhe e përcaktoi seancën e sotme.

  Deputetët e VMRO-DPMNE-së dhe koalicioni, të cilët zbatojnë, siç e quajtën bllokadën aktive në Kuvend, e akuzojnë Xhaferin për punë joprofesionale dhe të pa ndërgjegjshme dhe kryesimin me Kuvendin e Maqedonisë së Veriut.

  Sipas tyre, në disa raste Xhaferi në mënyrë të dukshme i ka shkelur dispozitat e Kushtetutës, Rregullores për punë të Kuvendit, si dhe ligjet me të cilat rregullohet puna e Kuvendit.

  Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi përmes kumtesës u përgjigj në interpelancën e parashtruar e cila, siç thekson “përmban disa të pavërteta dhe paraqet tentim të ashpër për manipulim”.

  “Pohimet e dhëna në interpelancë qartë tregojnë në qëllimin e parashtruesve pa asnjë bazë për t’i devalvuar arritjet e mia, kontributin e veçantë që e solla në pesë vitet e fundit në ngritjen e nivelit të dialogut dhe kulturës demokratike në dhomën ligjvënëse, duke prezantuar hapa ndaj forcimit të pavarësisë së Kuvendit dhe funksionit të tij kulturor lidhur me pushtetin ekzekutiv – diçka që ishte gati e paparamendueshme në periudhën kur një pjesë e parashtruesve të interpelancës ishin shumicë në parlament. Deputetët e VMRO-DPMNE-së, natyrisht, janë të vetëdijshëm se, për qëllime ditore-politike, të nxitur nga selia e tyre partiake, plasojnë të pavërteta të tmerrshme me pretendimet në interpelancë se i po e shkel Kushtetutën, ligjet dhe Rregulloren kuvendore”, qëndron mes tjerash në përgjigjen e Xhaferit.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  “Tabanoc”, kapet ari në vlerë të 600 mijë eurove dhe para të padeklaruara

  Drejtoria doganore dje në vendkalimin kufitar Tabanoc ka sekuestruar 13.3 kilogramë ari në vlerë prej mbi 600.000 eurove dhe...

  Liqeni Treska mbetet në harresë

  “Me dekada të tëra, Liqeni Treska i cili ka qenë njëri nga vendet më atraktive në kryeqytet, vazhdon të...

  Indonezi, hapet ekspozita me reliktet e profetit Muhamed

  Në qytetin Tambun, në provincën Java Perëndimore të Indonezisë, është hapur një ekspozitë ku vizitorët mund të shohin reliktet...

  Matka destinacioni i preferuar për të huajt

  “Njerëzit në Maqedoninë e Veriut janë shumë mirkpritës” Lili nga Indonezia dhe Kevini nga Gjermania kishin vendosur të vizitojnë vendet...
  WordPress Ads