More

  Qendra Kulturore El-Kalem

  Arnaqi e Poshtme,

  Qendra Kulturore ‘’El-Kalem’’ është organizatë joqeveritare. Me 18.01 2003 në bazë të nenit 43 dhe 45 të ligjit për shoqata joqeveritare dhe fondacione, Kuvendi themelues solli vendimin për themelimin e kësaj Qendre. Në Kuvend morën pjesë qytetarë të Arnaqisë së Poshtme dhe Arnaqisë të Epërme. Regjistrimi i Qendrës u bë me 11.07.2003 pran Gjykatës Fillestare Shkup1-Shkup.

  Selia dhe lokalet qendrore të Qendrës Kulturore ‘’EL-Kalem’’ (me sipërfaqe mbi 450m²) janë në f. Arnaqi e Poshtme komuna e Sarajit-Shkup Maqedoni në kompleksin e Qendrës Kulturore Islame ‘’El-Kalem’’.

  Qendra Kulturore ‘’El-Kalem’’ është organizatë joprofitabile, aktivitetet dhe shërbimet e saja, parimisht janë edukativo-arsimore dhe falas. Synimi i Qendrës është ngritja e nivelit të edukimit dhe arsimimit islam dhe të përgithshëm tek popullata islame në përgjithësi e tëk më të rinjt në veçanti.

   Me programet e saja kulturore, adekuate, në raste të ndryshme islame, Qendra synon në ngritjen e nivelt të kulturës islame.Organizimi dhe zhvillimi i proçesit edukativo-arsimor paranë Qendrës Kulturore ‘’El-Kalem’’ është i rregullt gjat tër vitit. Sipas nevojës dhe kohëpaskohe Qendra organizon edhe kurse periodike të ndryshme.

   Qendra organizon edhe veprimtari të ndryshme humanitare për ata që janë më të nevojshëm. Anëtarsimi pranë Qendrëas bëhet familjarisht (bartësi i familjes për të gjithë anëtarët e nën moshën 18 vjeçare) dhe individualisht për të riturit mbi 18 vjetë.

  Qendra Kulturore ‘’El-Kalem’’ në lokalet e saja, anëtrëve dhe besimtarëve tjerë ju mundëson  organizimin e rasteve familjare siç janë dasmat (islame) në rast martese dhe ngushëllime në rast vdekje.

  Shërbimet edukativo-arsimore të organizuara pranë Qendrës Kulturore ‘’El-Kalem’’ i shfrytzojnë gjithë ata të rinjë të komunës së Sarajit që dëshirojnë. Në perspektivë Qendra për shërbimet e veta edukativo-arsimore synon të hapë degët e saja në komunën e Sarajit e më vonë edhe në tër teritorin e Maqedonisë ku do të ketë nevojë.

  Qendra Kulturore ‘’EL-Kalem’’ zhvillon mardhënje të mira me t’gjitha organizatat joqeveritare në vend dhe jasht në përgjithsi e me ata simotra në veçanti.

  - Marketing -Ajsel Medica
  - Marketing -Marketing
  - Marketing -Marketing
  - Marketing -Marketing

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  - Marketing -Marketing
  spot_img

  Të fundit

  Nënshkrimet për President / Deri më tani 13 kandidatë për President

  Edhe sot vijon afati për mbledhjen e nënshkrimeve për kandidatët e nomuniar për president për zgjedhjet rrethi i parë...

  Gjuha kërcënuese e Petar Bogojeski, kryetar i partisë “Koncepti maqedonas”, e kërcënon Ali Ahmetin me jetë

  Petar Bogojeski, kryetar i patisë “Koncepti maqedonas” përmes një video postuar në rrjetet sociale ka kërcënuar kryetarin e BDI...

  Rustemi: Ndërtojmë pjesën e rrugës së Arbërit, lidhim Kërçovën me Dibrën dhe Republikën e Shqipërisë

  Kryeministri Talat Xhaferi dhe drejtori i NP Rrugët Shtetërore, Ejup Rustemi sot kanë inspektuar punimet që zhvillohen për ndërtimin...

  Një termet është ndje në Strugë, por epiqendra e tij ishte në Shqipëri

  Një tërmet me intensitet tre gradë sipas shkallës makrosizmike europiane është ndjerë sot në orën 11:00 në pjesën jugperëndimore...