More

  Një haxhi pishman si Zaevi

  Tetë muaj pas retorikës së tillë të kryeministrit Zoran Zaev, kundër amnistisë për dhunën në 27 prill, realiteti u bë krejtësisht ndryshe. Refuzimi kategorik fillestar i kësaj ideje, papritmas filloi ta proklamonte si një domosdoshmëri dhe para vitit të ri hyri në fuqi.

  Dëshira më e madhe e Vitit të Ri për lirinë e 20 të pandehurve për “27 Prillin” tashmë u bë realitet. Në vitin e ri 2019, ata hyjnë të liruar nga barra e ndjekjes penale. Pak para vitit të ri, u amnistuan 5 persona, përfshirë Angele Zafirovskin – i njohur si Bate Gele. Informatat më të fundit nga gjykata janë se kërkesat e 9-të, të pandehurve që kërkuan amnisti janë refuzuar si të pabaza dhe ata kanë të drejtë të ankohen brenda 3 ditëve në Gjykatën e Apelit.

  Nga Apeli nuk ka informata për atë sa ankesa në total janë paraqitur nga avokatët e të përfshirëve në ngjarjet e së enjtes së përgjakshme. Tashmë nesër, me shumë gjasa, pasi gjyqtarët do të kthehen në punë pas festave, do të dihet numri i saktë dhe do të ketë vendime pas parashtrimit të ankesave. Deri tani, dihet se ankesa kanë paraqitur avokatët e Goran Gjoshevskit, sigurimi i ish-kryetarit të Kuvendit Trajko Veljanovski, Goranko Angelovski-Qoseto, Aleksandar Vasilevski-Ninxha, Munir Pepiq dhe Mitko Peshov. Amnisti nuk kanë kërkuar ish-drejtori i Byrosë së Sigurisë Publike, Mitko Çavkov, kujdestari në selinë operative të MPB-së Dushko Lazarov, këngëtari i operës Igor Durllovski, pastaj të pandehurit Igor Jug dhe Jane Çento. Për ta, gjykimi vazhdon më 15 janar kur do të jepen edhe fjalët përmbyllëse. Kjo është edhe dita kur në parim duhet të votohen ndryshimet kushtetuese që u mbështetën nga ligjvënësit tani të amnistuar, të cilët u akuzuan për kërcënim terrorist ndaj rendit kushtetues – Kërsto Mukovski, Luben Arnaudov dhe Sasho Vasilevski./AlsatM

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Taravari dhe Sela vizituan Sarajin

  Sonte në Saraj Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Arben Taravari dhe ish-kryetari Ziadin Sela takuan strukturat e partisë të...

  Drejtori i ri i NP “Rrugë dhe Rrugica” inspektoi punët në teren

  Kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danela Arsovska dhe drejtori i NP “Rrugë dhe Rrugica”, Said Said, inspektuan fazën përfundimtare...

  Fondacioni “ALBIZ” ndërtoi kopshtin për fëmijë në Radushë

  Sot për herë të parë u ndërtua këndi i lojërave inkluziv për fëmijët me nevoja të posaçme në shkollën...

  Shqiptohen 164 gjoba në Shkup

  MPB njofton se gjatë ditës së djeshme në territorin e Shkupit ka regjistruar gjithsejë 164 gjoba për shkelje të...
  WordPress Ads