More

  Drejtori Murati: këtë vit janë paraparë 32 milion euro për Planin Operativ

  Drejtori i Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bekim Murati, së bashku me ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska, sot në Qendrën për Sipërmarrësi Sociale i informuan të rinjtë për mundësitë që ofron Plani Operativ për programet aktive dhe masat e punësimit për vitin 2023.

  Në këtë aktivitet u prezantuan edhe histori suksesi nga të rinjtë që morën pjesë në disa nga masat aktive të punësimit në vitet e kaluara.

  📌Drejtori Murati theksoi se për realizimin e Planit Operativ këtë vit është paraparë buxheti më i madh deri më tani, në një shumë mbi 32 milionë euro, gjegjësisht, është planifikuar të përfshihen 14.536 persona.

  📌Ai u bëri thirrje të rinjve të papunë që të aplikojnë për pjesëmarrje në një nga masat aktive për punësim, e cila u përshtatet më së miri për përfshirjen më të suksesshme të tyre në tregun e punës.

  Me këtë rast, Drejtori Bekim Murati, veçoi masën Trajnim për aftësi të avancuara të TI-së, për të cilën mbulimi i planifikuar është dyfishuar këtë vit dhe arrin në rreth 800 persona.

  Drejtori Murati theksoi rëndësinë dhe suksesin e deritanishëm të zbatimit të Garancisë për Rininë, ku në vitin 2022 iu bashkuan 20.185 të rinj të papunë, nga të cilët 43% brenda një periudhe 4 mujore janë punësuar ose janë kyqur në njërën nga masat e punësimit të cilat e rrisin mundësinë e punësimit të tyre.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Drejtor i ri i Spitalit Psikiatrik në Shkup emërohet Muhsin Arifi

  Drejtor i ri i Spitalit Psikiatrik në Shkup është emëruar Muhsin Arifi, njofton derveni.mk. ”Të dashur miq,kolegë,bashkëpunëtor... Jam i nderuar të...

  Alternativa : Çfarë feston BDI-ja?

  Ali Ahmeti dhe partia e tij sot po kremtojnë 21 vjet funksionimi si parti politike, prej të cilave 20...

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator për Energjetik publikoi çmimet e reja të derivateve të naftës që do të hyjnë në fuqi nga...

  Ndërpritet komunikacioni hekurudhor në Maqedoni, punëtorët kërkojnë pagat e muajt prill

  Qarkullimi hekurudhor i udhëtarëve dhe mallrave në vend është ndërprerë që nga mëngjesi i sotëm pasi punonjësit e mirëmbajtjes...
  WordPress Ads