More

  TOUR DE ZHEDEN 2018 67km rreth e përqark Malit Zheden

  SHM Gryka e Dervenit me suskses realizoi qarkun e Zhedenit duke pedaluar plotë 67 km me biçikleta.

  Në mot të bukur, dhe shoqëri e mirë 4 antarë të shoqatës realizuan këtë pedalim të bukur, duke e ecur Grykën e Dervenit nga të gjitha anët.

  Marshuta filloi nga Ura e f. Bojanë, përmes rrugës së vjetër rajonale deri në Zhelinë, pastaj morrëm krahun e djathtë drejtë Jegunovcës duke kaluar fshatrat Siriqinë, Shemshovë, Prelibishtë, Jegunovcë për vazhduar drejtë fshatrave shqiptare si Nerasht, Orashë, Dvorcë deri në Radushë ku u gostit nga vendasit me kafe të mirë në kafenenë e parë në hyrje.

  Vazhduan elsepditën drejtë fshatrave të Dervenit me një pushim të vogël e Uji i Thartë i Radushës ku edhe bëm pushimin e drekës.

  Më pas duke kaluar fshatin Rashçe të cilat përbënin 10 km e fundit të kësaj eksepdite por edhe më të rëndat për arsye të terrenit kodrinorë.

  Përmes lidhjes së fshatrave Kopanicë dhe Bojanë përfunduan këtë marshutë me gjithsej 7 orë kohëzgjatje. Gjatë rrugës vështirësi të vogla u paraqitën, si shpuarje gomash të cilat me lehtësim i  tejkaluan falë pajisjeve adekuate.

  Katër bjeshkatarë të SHM Gryka e Dervenit, sot në rolin e çiklistave, u ndalën para dyerve të ndotësit të dikurshëm, më të madh të rajonit të Pollogut, Jugohrom.

  “Kjo mbeti i DIKURSHËM, falë ish ministrit të atëhershëm Dervenas, të ambientit jetësor dhe planifikimit hapësinor, z.Bashkim Ameti, i cili mori guximin që ta mbyllë përjetësisht këtë helmues të shqiptarëve të Tetovës dhe më gjërë.
  Bashkimi është bashkëthemelues i shoqatës tonë malore, fakt që na bën shumë krenarë.
  Të faleminderit Bashkim!” u shpreh njëri nga bjeshkatarët e SHM “Gryka e Dervenit”

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads