More

  Ngulfatet nga deponi të egra , lumi Treska

  Ky është lumi Treska.

  Ky lumë njihet si një ndër lumenjtë më të pastër në vend.

  Por, si duket edhe kësaj bukurie, në komunën e Sarajit po i vjen fundi.

  Anembanë lumit po krijohen deponi të egra.

  Nga mbetjet e ndërtimeve deri tek mbetjet tjera, gjithçka mund të gjendet skaj këtij lumi.

  Por jo vetëm kaq, në këtë lum derdhen edhe ujërat e zeza të pa filtruara.

  Banorët thonë se ky lum nuk ka qenë kështu, dhe se duhet të merren masa menjëherë për pastrim.

  “Para 40-50 vjetëve ai lum ka qenë shumë i pastër, edhe nga vendet e ndryshme vinin për tu larë në këtë lum, tani asnjë nuk vjen. Sot nuk vjen askush prej shkaku i ndotjes. Mendimi im është që duhet të pastrohet.”

  “Nuk ka askush se si ta bëjë, e din ata më mirë”, u shprehën disa banorë të Sarajit.

  Nga komuna e Sarajit thonë se po punohet në mënyrë intensive për të gjetur një zgjidhje për pastrimin e lumit, ndërsa bëjnë apel edhe tek banorët e Sarajit që të jenë më të kujdesshëm dhe mos ta ndotin lumin.

  “Deri më tani janë ndërmarr disa aktivitete për pastrimin e disa deponive, si plan aksional dhe si zgjidhje momentale, por tani jemi duke hartuar plan më strategjik dhe afat gjatë për pastrimin e deponive, por dhe mos krijimin e të njëjtave. Komuna e Sarajit dhe Ndërmarrja Publike “Saraj”, gjithë ashtu ju bëjnë thirrje qytetarëve për një vetëdije më të lartë publike në mbrojtjen e ambientit jetësor”, nga Komuna e Sarajit.

  Komuna e Sarajit dhe NKP “Saraj”, tani kanë intensifikuar inspektimet dhe kontrollet në gjithë territorin e Komunës së Sarajit, madje nga kjo komunë kërkojnë bashkëpunim me qytetarët që ky problem të evitohet në të ardhmen.

  Komuna e Sarajit, NKP “Saraj” dhe “Higjiena Komunale-Shkup”, kanë planifikuar një aksion më të gjerë për pastrimin e të gjitha deponive në Saraj, i cili do të realizohet ditëve në vijim.

  https://youtu.be/TcgAqnn_J40

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  Hospitalizohen dhe shtatë persona të tjerë me kollë të mirë, gjithsej 786 raste në vend

  Prej datës 14 deri më 20 qershor, janë raportuar gjithsej 41 raste të reja me pertusis, të njohur si...

  Komuna e Haraçinës me qendër për ofrimin falas të shërbimeve defektologjike dhe psikologjike për fëmijët me nevoja të posaçme

  Komuna e Haraçinës prej sot ka qendrën e saj për ofrimin falas të shërbimeve defektologjike dhe psikologjike për fëmijë...

  Gjuha e shenjave tani edhe në gjuhën shqipe, promovohet libri nga Valdeta Kasapi dhe Adelina Haskaj

  Komunikimi pemës gjuhës së shenjave, për pjesëtarët e shoqërisë shqiptare në Maqedoni tani e tutje do të ketë një...

  NQP në halle, pësojnë qytetarët/ Drejtorët në punë, por jo fizikisht

  Sa për sy e faqe, janë autobusat të cilat funksionojnë nëpër qytetin e Shkupit. I tillë mbetet të jetë...