More

  Fadil ef. Ramadani , zgjidhet Kryetar i ri i Kuvendit të BFI-së

  Me 6 dhjetor Kuvendi i BFI në RM ka mbajtur mbledhjen e vet të rregullt, në të cilën, veç tjerash, është zgjedhur udhëheqësia e re e Kuvendit, anëtarët e rinj si dhe anëtarët e komisioneve të Kuvendit. Kryetar i ri i Kuvendit të BFI në RM është zgjedhur Fadil ef. Ramadani, kurse sekretar i Kuvendit është zgjedhur Ziber ef. Lata. Po ashtu, janë zgjedhur edhe dy nënkryetarët e këtij organi të BFI-së, edhe atë Tazhudin ef. Iljazi si dhe Ibrahim ef. Abdurrahimi.

  Fadil Ramadani u lind në Saraj të Shkupit, ku edhe e kreu shkollën fillore. Më pas morri rrugën e kërkimit të diturisë dhe e përfundoi me sukses Medresenë. Por, ambicjet e tij drejt përvetësimit të diturisë fetare nuk mjaftuan me kaq. Kërkoi që të përsoste mësimin e kuranit në një nga universitetet në Egjipt, më konkretisht në Kairo.

  Duke e ndjekur shembullin e dhe shumë dijetarëve e hoxhallarëve të tjerë, vazhdoi rrugën e kërkimin e diturisë në shumë vende arabe.

  Me t’u kthyer në Maqedoni e filloi punën e tij intensive për thirrjen e njerëzve në fenë e Zotit, punë kjo që po vazhdon pa reshtur tashmë për disa vite. Hoxhë Fadil Ramadani jeton dhe vepron në Saraj, ku edhe mban ligjerata të rregullta javore në xhamin me dy minare në Saraj. Ai veçanërisht shquhet për kuptimet e thella të teksteve sheriatike dhe për ligjëratat e tij mbi shërimin e zemrave dhe besimin Islam.

  Pas vitit 2010 angazhohet edhe si pedagog për lëndën e mësim-besimit fetar(historia e relegjioneve) në Shkollën Fillore “Dituria “ në Saraj.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Shuton Ali Ahmeti: BDI mund të vazhdojë pa Blerim Bexhetin

  BDI ka ngritur struktura të qëndrueshme që mund të fuksionojë pa Ali Ahmetin, Blerim Bexhetin, Musa Xhaferin kështu është...

  Aksident i rëndë në Çair

  Sot ka ndodhur një aksident në Bulevardin Bosnjë-Hercegovina, sipas fotografisë shihet se në aksident janë përfshirë një furgoni vogël...

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...
  WordPress Ads