More

  Drejtor i ri i Spitalit Psikiatrik në Shkup emërohet Muhsin Arifi

  Drejtor i ri i Spitalit Psikiatrik në Shkup është emëruar Muhsin Arifi, njofton derveni.mk.

  ”Të dashur miq,kolegë,bashkëpunëtor…

  Jam i nderuar të komunikoj me ju si drejtori i ri i spitalit psikiatrik “Skopje” Shkup . Siç i mar obligimet e kësaj detyre, jam i vetëdijshëm për sfidat dhe përgjegjësinë e madhe që ajo sjell me vete. Kam vëzhguar me kujdes gjendjen në të cilën gjendet ajo tani dhe dua t’ju siguroj se së bashku do të punojmë pa pushim për të përmirësuar gjendjen e spitalit.

  Nuk është sekret që kushtet e spitalit aktualisht janë shumë larg pritshmërive, në shumë raste të mjerueshme si shkak i neglizhencës se deritanishme nga menaxhmenti. Jemi duke u përballur me një sërë sfidash, duke filluar nga ndërtesat e vjetra dhe resurset e kufizuara, deri te stafi i pamjaftueshëm qe rezulton me cilësi të dobët të kujdesit ndaj pacientëve. Këto sfida dhe shumë të tjera gjenden para nesh, megjithatë, unë vërtet besoj se çdo sfidë është një mundësi për zhvillim dhe ndryshim pozitiv.

  E para dhe më e rëndësishmja, dua të theksoj se angazhimi im për spitalin psikiatrik dhe stafin është i palëkundur. Jam këtu për të dëgjuar, mbështetur dhe ndihmuar secilin prej tyre. Së bashku, do të krijojmë një mjedis që nxit bashkëpunimin, komunikimin e hapur dhe zhvillimin profesional. Ju inkurajoj të ndani idetë tuaja, shqetësimet dhe sugjerimet, pasi kontributi juaj është i çmuar në formimin e të ardhmes së spitalit.

  Për të përmirësuar kushtet e spitalit, do të duhet një qasje e re dhe gjithëpërfshirëse. Në javët në vijim, do të kryejmë një vlerësim të hollësishëm të ndërtesave, pajisjeve dhe resurseve tona, për të identifikuar fushat që kërkojnë intervenim të menjëhershëm. Jam i angazhuar të siguroj mjetet e nevojshme dhe të angazhohem në partneritete strategjike për të përmirësuar infrastrukturën tonë, duke u angazhuar që të kemi objekte moderne dhe të pajisura mirë që promovojnë një mjedis shërues për pacientët.

  Për më tepër, vlerësoj përpjekjet e mëdha që secili prej punëtorëve i përkuhston punës së tij. Është e nevojshme të adresojmë çështjen e mungesës dhe mbingarkimit të stafit. Do të zbatohen masa për të përmirësuar ekuilibrin mes punës dhe jetës personale, për të rregulluar procedurat e punës dhe për të ofruar sisteme mbështetjeje të mjaftueshme për stafin. Profesionistët tanë të shëndetit psikiatrik janë shtylla kryesore e spitalit dhe mirëqenia e tyre është thelbësore për të ofruar kujdes të shkëlqyeshëm.

  Për të përmirësuar kujdesin ndaj pacientëve, do të përqendrohemi në zbatimin e praktikave të bazuara në hulumtimin e metodave inovative të trajtimit. Aktivisht do të kërkojmë mundësi bashkëpunimi me hulumtues, mjekë, organizata dhe qendra psikiatrike. Pacientët meritojnë kujdesin më të mirë të mundshëm dhe është detyra jonë të sigurojmë që ata ta marrin atë.

  Përveç kësaj, kuptoj rëndësinë e angazhimit të shoqërisë në luftën kundër stigmatizimit të shëndetit mendor dhe në promovimin e vetëdijes rreth kësaj çështjeje . Do të marrim pjesë aktivisht në programe shoqërore dhe në seminare edukative, dhe do të zhvillojmë partneritete me organizata vendore dhe ato ndërkombëtare. Duke zgjeruar ndikimin tonë përtej mureve të spitalit, mund të kontribuojmë në mirëqenien e përgjithshme të shoqërisë sonë.

  Dua të theksoj se ky rrugëtim për të përmirësuar gjendjen e spitalit psikiatrik nuk do të jetë i lehtë, as nuk do të ndodhë brenda një nate. Do të kërkojë përkushtim, punë ekipore dhe një përkushtim të përbashkët ndaj misionit tonë. Unë besoj në secilin prej jush dhe në potencialin e jashtëzakonshëm që posedojmë si një ekip i bashkuar.

  Ju ftoj të bashkoheni me mua në këtë rrugëtim të transformimit. Le të rindërtojmë spitalin, jo vetëm në aspektin fizik të saj, por edhe atë emocional dhe intelektual. Së bashku, do të krijojmë një mjedis ku pacientët mund të gjejnë mirëqenie dhe qetësi shpirtërore,ku stafi ynë mund të zhvillohet dhe spitali të jetë një dritare e shpresës në fushën e shëndetit psiqik.

  Ju falenderoj për përkushtimin tuaj dhe uroj të gjithëve për të filluar këtë rrugëtim të përmirësimit së bashku me ju.

  Sinqërisht,

  Muhsin Arifi
  Drejtor i Spitalit Psikiatrik “Skopje” Shkup, shkruan në profilin e tij në facebook Muhsin Arifi./derveni.mk

   

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  Komisioni Rregullator i Energjetikës, i Shërbimeve të Ujit dhe i Shërbimeve të Menaxhimit me Mbeturinat Komunale i Republikës së...

  LSM: Shpenzimet për një familje në Maqedoni për muajin korrik, 60.570 denarë

  Shpenzimet minimale të një familjeje në korrik kanë qenë 60.570 denarë dhe në krahasim me qershorin janë rritur për...

  Aktivë shtatë zjarre, në 24 orët e fundit janë regjistruar 29 zjarre në ambient të hapur

  Shkup, 22 korrik – Qendra për menaxhim me kriza në mëngjes njoftoi se në 24 orët e fundit ka...

  Aksident në autostradën “Ibrahim Rugova”, tetë të lënduar

  Tetë persona kanë pësuar lëndime trupore si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur sot në kilometrin e 40-të...