More

  Testimi ekstern numëron ditët e fundit

  Do të ishte jo shumë mirë, por shkëlqyeshëm për profesorët dhe nxënësit nëse ndodh një gjë e tillë”, thotë për KOHA, Bedri Gjureci, drejtor i Shkollës së Mesme në Saraj, të Shkupit. Neve si shkollë, plotëson më tej ai, jemi të përgatitur për të dyja variantet. “Edhe nëse mbahet testimi, edhe nëse nuk mbahet, për ne si shkollë nuk ka problem. Jemi të përgatitur edhe për variantin e organizmit të eksternes. Kemi hapësirën dhe kompjuterët e nevojshëm. Por, nëse nuk mbahet konsiderojmë se do të jetë shumë më mirë, sepse edhe ashtu ka qenë një proces me shumë mangësi dhe defekte për qëllimin caktuar”, shprehet Gjureci. Në këtë mënyrë vlerësojnë të gjithë ata që pohojnë se “vlerësimi ekstern nuk mund të jetë as një vlerësim objektiv i njohurive të nxënësve”. Sepse, nuk ka mundësi që të vlerësosh dijet e nxënësve me një test dhe për një orë, më mirë dhe më objektivisht se sa munda ta bëjë mësimdhënësi gjatë një viti.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Edhe një deputet i bashkohet “Grupit të Zjarrit”?! (Foto)

  “Grupi i Zjarrit” vazhdon aktivitetet në teren. Këtij grupi si duket i është bashkangjitur edhe deputeti Kastriot Rexhepi, i...

  Sot u mbajt Maratona e Shkupit

  Mëngjesin e kësaj të diele është zhvilluar Maratona e Shkupit. Më i shpejti doli të jetë atleti nga Kenia,...

  Arrestohen dy vajza nga Shkupi, kanë plaçkitur një person në Shkup

  Dy vajza nga Shkupi janë arrestuar gjatë ditës së djeshme pasi të njëjtat paraprakisht janë raportuar se kanë kryer...

  Pritet rritja e çmimit të bukës?!

  Mullixhinjtë kërkojnë subvencione për energjinë elektrike ose shtimin e tregut të rregulluar sepse vetëm në këtë mënyrë, theksojnë ata,...
  WordPress Ads