More

  Shtohet numri i Hafizëve në Medresenë Isa Beu

  Sot në Restorantin Festina në një atmosferë gëzimi nxënëses  së vitit të katërt Tuba Ibish, maturante e paraleles së vajzave në Shkup, iu dha çertifikata e kryerjes së hifzit gjegjësisht u kurorëzua me titullin hafize e Kur’anit.

  Për ta nderuar këtë gëzim institucional dhe familjare, prezent ishin Drejtori i përgjithshëm i Medresesë Isa Beu Prof. Ibrahim ef.Idrizi , Atasheu për çështje fetare pranë R. Turqisë Murat Alkan, Muftiu i Muftinisë së Shkupit Prof. Rexhep ef.Jusufi,Kordinatorja e degës së vajzave Mr.Nurtene Shehu Sakipi,  Mësimdhënësit dhe Mesimdhenëset e Medresesë, Ligjërues Nga Fakulteti i Shkencave islame, prindërit dhe familjarët e hafizes, nxënës dhe shumë miq e dashamir të kësaj vatre edukative arsimore.
  Në këtë eveniment , fjalën e rastit e pati Drejtori i Medresesë  Prof. Ibrahim ef.Idrizi i cili të pranishmit i përshëndeti në emër të Reisul Ulemase të BFI-së Sulejman ef.Rexhepi si edhe në emër të Drejtorisë dhe Stafit të mësimdhënësve të Medresesë duke i uruar hafizes suksese në vazhdim, me shpresë se do të radhitet në mesin e pjesëtarëve më të ndershëm të Ummetit Muhammed a.s
  Gjihashtu theksoi se Medreseja Isa Beu kohëve te fundit luan rolin edhe të shkolles se hifzit e cila vetem ne keto 9 vitet e fundit ka nxjerrë mbi 25 hafiz dhe hafize te Kur’anit Famelartë dhe njëkohesisht sipas te gjitha te dhënave është nder Medresetë e vetme ne Ballkan që më së shumti kultivon hafiz të Kur’anit Famelartë të të dy gjinive.

  Komisioni ishte i përbërë nga prof. hfz. Nehal Bajrami (Muhafize e nxënses), Prof. hfz.Shafi Osmani (Kryetar). Prof. hfz.Sheval Azizi ( anëtar). Kryetari i komisionit paraqiti biografinë e hafizes, ku potencoi se ka mbaruar hifzin në një afat rekord prej pesë muajve.
  Ma fjalimet e tyre u paraqitën edhe Dr. Sulejman Baki në emër të familjes përshëndeti mysafirët, po ashtu të pranishmit i përshëndeti Atasheu për çështje fetare pranë R. Turqisë Murat Alkan.
  Këtë manifestim edhe më të këndshëm e bënë nxënësit e medresesë që u paraqitën me ilahi, po ashtu edhe ilahisti i njohur Burhan Shaban.
  Në fund Drejtori Prof. Ibrahim Idrizi në emër Reisul Ulemase të BFI-së Sulejman ef.Rexhepi ia dorzoi certifikatën e hifzit dhe  drejtoria e medresesë e shpërbleu me një Kur’an. Në fund u përmbyll me një dua nga Muftiu i Shkupit Prof. Rexhep ef.Jusufi.

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  27 prilli/ Drejtori i VMRO-së ua pezulloi dënimet disa të dënuarve

  U.d. drejtor i Drejtorisë për Ekzekutimin e Sanskioneve, Aleksandar Pandov, pezullon nga dënimi disa nga të dënuarit për rastin...

  Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  Komisioni Rregullator i Energjetikës, i Shërbimeve të Ujit dhe i Shërbimeve të Menaxhimit me Mbeturinat Komunale i Republikës së...

  LSM: Shpenzimet për një familje në Maqedoni për muajin korrik, 60.570 denarë

  Shpenzimet minimale të një familjeje në korrik kanë qenë 60.570 denarë dhe në krahasim me qershorin janë rritur për...

  Aktivë shtatë zjarre, në 24 orët e fundit janë regjistruar 29 zjarre në ambient të hapur

  Shkup, 22 korrik – Qendra për menaxhim me kriza në mëngjes njoftoi se në 24 orët e fundit ka...