More

  Shpëtohen tre djem 16-vjeçarë në lumin Treska

  Tre djem 16-vjeçarë mbrëmë vonë janë shpëtuar pasi janë ngujuar në një ishull të vogël në lumin Treska. Nga Qendra për menaxhim me kriza informojnë se denoncimi është marrë në ora 19:12 dhe se djemt kanë mbetur të ngujuar në ishullin e vogël, për shkak të ujit të ardhur, të shkaktuar nga lëshimi i ujit nga hidrocentralet, që është proces i rregullt për prodhimin e vazhdueshëm të energjisë elektrike, me çka në mbrëmje ka rritje të përnjëhershme të nivelit të ujit në shtratin e lumit.

  Nga QMK menjëherë janë kontaktuar ekipet kujdestare në stacionin policor Saraj, prej të cilave u kërkua të shkojnë në vendin ku gjenden djemtë dhe nëse kanë mundësi në pajtim me procedurat, të intervenojnë në mënyrë adekuate. Paralelisht, është vendosur kontakt edhe me Kryqin e Kuq, të cilët kanë informuar se ekipet e tyre janë vullnetare dhe nuk kanë mundësi të intervenojnë në mënyrë adekuate në këtë rast.

  Nga ana e QMK-së është kërkuar nga dispeçerët në hidrocentrale ta ulin derdhjen e ujit, me çka do të mundësojnë tërheqjen dhe shpëtimin e djemve.

  Ndërkohë, nga ana e ekipit të forcave speciale është bërë një tentim që me varkë të shpëtohen djemt, por pa sukses për shkak të ujit të shpejtë dhe të fuqishëm në shtratin e lumit Treska.

  Rreth orës 23 nga ana e shërbimeve kujdestare në stacionin policor Saraj është marrë njoftim se pas zvogëlimit të nivelit të ujit, me ndihmën ne ekipeve speciale të MPB-së dhe banorëve të fshatit Gërçec, djemt në mënyrë të sigurt janë dërguar me varkë në anën tjetër të ishullit, që graviton drejt fshatit Gërçec.

  Pas shpëtimit të djemve, QMK-ja i ka informuar hidroelektranat “Kozjak” dhe “Matka” që të vazhtojnë me prodhimin e energjisë elektrike.

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  Komisioni Rregullator i Energjetikës, i Shërbimeve të Ujit dhe i Shërbimeve të Menaxhimit me Mbeturinat Komunale i Republikës së...

  LSM: Shpenzimet për një familje në Maqedoni për muajin korrik, 60.570 denarë

  Shpenzimet minimale të një familjeje në korrik kanë qenë 60.570 denarë dhe në krahasim me qershorin janë rritur për...

  Aktivë shtatë zjarre, në 24 orët e fundit janë regjistruar 29 zjarre në ambient të hapur

  Shkup, 22 korrik – Qendra për menaxhim me kriza në mëngjes njoftoi se në 24 orët e fundit ka...

  Aksident në autostradën “Ibrahim Rugova”, tetë të lënduar

  Tetë persona kanë pësuar lëndime trupore si pasojë e një aksidenti që ka ndodhur sot në kilometrin e 40-të...