More

  Shoqata Kulturore “DUFLLA” zhvilloi tryezë shkencore me rastin e ditës së alfabetit

  Shoqata Kulturore “DUFLLA” aktivitetet e saja përveç sferës së kulturës i zgjëron edhe me akademi shkencore, arsimore, zbulime dhe hulumtime. Festat e nëntorit është projekti që për 3 vite me radhë organizon shoqata Duflla me akademi shkencore dhe koncerte festive.

  Këtë vit me shënimin e 110 vjetorit të Kongresit të Manastirit dhe

  Ditës së Aflabetit të Gjuhës Shqipe shoqata kulturore “DUFLLA” organizoi tryezë shkencore me temë:

  Zhvillimi i arsimit dhe edukimit në komunën e Sarajit dhe më gjërë.

  Në këtë tryezë morrën pjesë studjus nga vendi edhe atë: Dr. Bedri Gjureci, Dr. Isamet Bakiu, Dr. Besnik Rameti, Mr. Raim Limani, Mr. Liman Aliji, Mr. Burim Rexhepi, Mr. Muarem Ajdari, Prof. Ismail Ibishi, Prof. Naser Miftari, Prof. Vebi Rustemi, Prof. Abedin Krosi, Prof. Baki Bakiu, Prof. Afrim Tanallari dhe Refk Krosi.

  Sdudjuesit kishin përgaditur tema nga më të ndryshmet duke veçuar: Hapja e shkollave shqipe në Derven të Shkupit dhe Tetovës, Arsimi dhe të mësuarit në shekullin XXI aritjet dhe pritjet, Rëndësia e edukimit në ndërtimin e demokracisë, Reformat në sitemin arsimor dhe ndikimi i tyre në zhvillimin e arsimit, Teknologjija IT dhe metodat e reja mësimore, Pasqyrimi i mediave për shqiptarët e Maqedonisë etj.

  Të pranishëm ishin edhe shum arsimtarë e profesor, nxënës dhe student, përfaqësues të institucioneve lokale dhe qëndrore si dhe njerëz të sferave të ndryshme që shprehën interesim të madh për zbulimet, analizat dhe kritikat e studijuesve.

  Mirënjohje u ndanë për të gjithë pjesëmarrësit mirëpo këtë vit shoqata Duflla e nderoi veteranin e arsimit me mirnjohje të veçantë prof. Baki Bakiun.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads