More

  Shoqata Kulturore Artistike Duflla

  Sh.K.A. DUFLLA është shoqatë joqeveritare e themeluar më 22 Prill 2016. Kjo shoqatë burron nga fshati Raçe dhe aktivitetet e saja do i zhvillon duke filluar nga vendi, me gjërë dhe jashtë vendit. Fshati Raçe karakterizohet si një ndër fshatrat me traditë kulture, fetare dhe arsimore prandaj mund të themi se ky fshat ka burimin e kulturës, artit, religjionit dhe arsimit.
Emri DUFLLA – është lumi që burron në cep të malit të thatë (mali zheden). Ky vend është ozurpuar nga shteti dhe lumi Duflla tashmë përdoret për ujë të pijshëm në gjithë teritorin e Shkupit.
Siç treguam edhe më lartë ky vend është edhe burim i kulturës dhe artit, prandaj këshilli për themelimin e Shoqërisë Kulturore Artistike vendosi që Shoqatës të ja lë emrin BURIMI – por duke potencuar emrin autokton të burimit të fshatit Raçe – pra DUFLLA

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  Gjuha e shenjave tani edhe në gjuhën shqipe, promovohet libri nga Valdeta Kasapi dhe Adelina Haskaj

  Komunikimi pemës gjuhës së shenjave, për pjesëtarët e shoqërisë shqiptare në Maqedoni tani e tutje do të ketë një...

  NQP në halle, pësojnë qytetarët/ Drejtorët në punë, por jo fizikisht

  Sa për sy e faqe, janë autobusat të cilat funksionojnë nëpër qytetin e Shkupit. I tillë mbetet të jetë...

  Talat Xhaferi: Shkruam histori, gjeneratat e reja ta vazhdojnë dhe ta përsosin

  Tani më ish kryeministri Talat Xhaferi, në rrjetin social facebook ka falënderuar të gjithë për mbështetjen në këto ditë...

  Moti i lig dëmton të mbjellat/ Bujqët e Straçincës: Puna e disa muajve shkoi dëm në pak minuta

  Mijëra hektarë të mbjella janë demtuar nga moti i ligë i një ditë më parë. Ekipi ynë vizitoi fshatin...