More

  NXËNËSIT E SARAJIT ÇDO DITË NË RREZIK, RRUGA PËR NË SHKOLLË PA ZEBRA DHE SHENJA KOMUNIKACIONI , KOMUNA NË HESHTJE

  Sfida me e madhe e nxënësve të shkollës fillore në Saraj është kalimi i rrugës kryesore.

  Për të arritur në shkollë, ata duhet ta kalojnë përmes kësaj rruge e cila nuk ka zebra.

  Nxënësit thonë se pikërisht  në këtë rrugë brenda dy muajveveturat kanë goditur dy fëmijë.

  “Prej një muaji e gjysmë që ka filluar shkolla këtu ka pasur dy incidente, dy fëmijë janë shtypur nga makinat, një ka ndodhur atje më poshtë, ku shkojnë fëmijët në shitore.

  Jo asnjëherë s’ka pas këtu, edhe ka nevojë për viza të bardha “, deklaroi një nxënës.

  Kjo rrugë lidhë 10 fshatrat e komunës së Sarajit,ndërsa nuk ka asnjë shenjë komunikacioni që sinjalizon kalimin e këmbësorëve.

  Edhe Afet Ebibi, i cili ka një shitore afër rrugës thotë se shpesh herë ndodhë që të lëndohen fëmijët duke kaluar rrugën.

  “Po për dy muaj janë lënduar 3 fëmijë, ka nevojë për zebra, ka nevojë për  tabela dhe sinjalizime, këtu komunikacion është shpeshtuar, këtu ka shumë lëvizje” deklaroi Afet Ebibi.

  Duke druajtur nga më e keqja, banorët e fshatit Kondov të komunës së Sarajit, me vetiniciativë kanë vendosur tabela komunikacioni dhe pengesa rrugore, për të ngadalësuarshpejtësinëe makinave.

  TV21 kërkoi përgjigje nga komuna e Sarajit për rrezikun që u kanoset fëmijëve të shkollës fillore dhe banorëve të Sarajit, por nga komuna nuk pati përgjigje.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads