More

  NGA SHTATORI SARAJI ME SHKOLLË NATE, GJIMNAZI I RI DO HAP DYERT EDHE PËR TË RRITURIT

  Nga shtatori i këtij viti, banorët e komunës së Sarajit që nuk arritën shkollimin e tyre ta përfundojnë në kohë të rregullt, do të kenë mundësi që të regjistrohen në shkollën e natës. Kryetari i komunës së Sarajit Bekim Murati theksoi se projekti për shkollimin e natës është në fazën përfundimtare, ndërsa sipas tij interesimi i banorëve që duan të shkollohen dita ditës po ritet.

  “Gjithë ato persona që do të jenë të interesuar që të vazhdojnë arsimimin e tyre të mesëm do të kenë mundësin që të vinë të regjistrohen, në komunën e Saraijt. Pastaj ato do të ndjekin procesin edukativo arsimor, përparësia e kësaj forme është që brenda dy viteve sa do të ndjekin procesin arsimorë dhe do ta përfundojnë ku do të llogariten sikur të gjithë nxënësit e tjerë që e përfundojnë shkollën e mesme 4 vjeçare”, tha Bekim Murati, Kryetar i Komunës së Sarajit.

  Kurse drejtoresha e qendrës për shkollim të të rriturve theksoi se deri tani arsimin e profesional për të rritur e kanë kryer 1700 persona.

  “Për vitin 2017 kemi siguruar mjete buxhetore në vlerë 82 000 euro, ku me këto mjete mund të përfshihen përafërsisht 1250 konditat . Tani jemi në fazën e njoftimit të komunave pët ti parë nevojat e tyre dhe interesimin rreth projektit”, u shpreh Lindita Qazimi, Drejtoresh e Qendrës.

  Mësimi i për shkollim të natës për nxënësit mbi 25 vjet do të zhvillohet në objektin e gjimnazit të ri të Sarajit , njofton TV 21.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads