More

  Medreseja Isa Beu hapi ekspoziten tradicionale “Dora e Artë”

  Me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s., SHMI ”Medreseja Isa Beu” – Paralelja e femrave në Shkup, të Martën, më 11.04.2017, në ambientet e Kompleksit Kapan An, organizoi ekspozitën tradicionale “Dora e Artë”, në të cilën u shpalosën punime të krijuara nga vajzat të cilat ndjekin mësimin në këtë shkollë.

  Këtë manifestim e parapriu një program i begatë me ilahi dhe poezi të përkushtuara Pejgamberit a.s. Të pranishëm në këtë manifestim tradicional ishin: Drejtori i SHMI ”Medreseja Isa Beu”, Prof. Ibrahim ef. Idrizi, Dekani i FSHI, Prof. dr. Fahrudin ef. Ebibi, Muftiu i Muftinisë së Shkupit Prof. Rexhep ef. Jusufi, Drejtori i Sektorit Fetaro Arsimor pranë Rijasetit të BFI, Prof. Jusuf ef. Zimeri, Drejtori i Sektorit për Kulturë dhe Shkencë, Muaz ef. Agushi, Drejtori i Sektorit të Vakfit z. Driton Dikena, Drejtori i Disaporës Prof. dr. Selver ef. Xhemaili, Kryetari i DIGO-Zvicër Mr. Bekim ef. Alimi, Kordinatori i Medreses në Tetovë Prof. Beqir ef. Memeti si dhe shumë mysafirë nga të gjitha myftinitë e BFI, të shoqëruar nga stafi i Medresesë dhe prindërit e nxënëseve që mësojnë në këtë Medrese.

  Në fillim të pranishmit i përshëndeti Koordinatorja e Paraleles së Shtrirë të femrave në Medresenë SHMI Isa Beu, prof. Nurtene Shehu Saqipi, e cila i falënderoi të gjithë për pjesëmarrjen e tyre dhe më pas i informoi të pranishmit rreth ecurisë së zhvillimit të procesit edukativo-arsimor si dhe aktiviteteve të lira në këtë paralele. Më pas, fjalë përshëndetëse kishin Drejtori SHMI “Medreseja Isa Beu”, Prof .Ibrahim ef. Idrizi, Myftiu i Shkupit Prof. Rexhep ef. Jusufi si dhe Dekani i FSHI-së i Prof. Dr. Fahrudin ef. Ebibi Ndërsa, në emër të Kryetarit të BFI-së, Reisul Ulema H. Sulejman ef. Rexhepi, të pranishmit i përshëndeti Drejtori i Sektorit Fetaro Arsimor Prof. Jusuf ef. Zimeri, i cili gjithashtu i uroi nxënëset dhe stafin e kësaj Medreseje që të kenë suksese dhe të vazhdojnë me aktivitete të tilla edhe në të ardhmen.

  Programi vazhdoi me Ilahi në gjuhën shqipe, arabe, turke dhe boshnjake si dhe recital të përgatitur nga vetë nxënëset e kësaj paraleleje. Në shenjë respekti dhe mirënjohje, për disa nga të pranishmit u ndanë dhurata simbolike për: Drejtorin e Sektorit Fetaro Arsimor pranë Rijasetit, Prof. Jusuf ef. Zimeri, Drejtorin e SHMI “Medreseja Isa Beu”, Prof Ibrahim ef. Idrizi, Myftiun e Shkupit Prof. Rexhep ef. Jusufi, Dekanin e FSHI-së i Prof. Dr. Fahrudin ef. Ebibi, Koordinatoren e Paraleles së Shtrirë të Vajzave në Medresenë SHMI Isa Beu, Prof. Nurtene Shehu Saqipi, Drejtorin e Disaporës Prof. dr. Selver ef. Xhemaili si dhe mysafirit nga Zvicra Kryetarit të DIGO-Zvicër Mr. Bekim ef. Alimi.

  Në fund të pranishmit patën mundësi që ta shohin ekspozitën e nxënësve si dhe të gostiten me ushqime tradicionale dhe pije freskuese të përgatitura nga vajzat e kësaj paraleleje.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads