More

  Besiana nga Saraji që synon ti arijë majet e atletikës

   

  Klubi i Atletikës “ LIRIA” i cili funksionon 6 vite me radhë, nuk ndalet në paraqitjen e talentëve të rinj në këtë sport. Vitet e kaluara ky klub na befasonte me zbulimin e talentëve që sapo paraqiteshin në shtigjet e” Atletikës”, arrinin të ngjiteshin në piedestalë, njëkohësisht duke vendosur edhe rekorde shtetërore. Ky klub, vitin që shkoi , na ofroi befasi të këdëshme në disa gara shteërore, nga të cilat gjithnjë atltetët dhe atletet e klubit ngriteshin në piedestal, me paraqitje triumfale në shumë disciplina.

Meritor për sukseset e arritura ishin të gjithë garuesit, ndër t’a edhe Besiana Mustafa, nxënësja e shkëlqyeshme pranë SHMM “ Pançe Karagjozov “ e cila me shumë sukses prezantonte klubin në garat shtetërore dhe ato ndërkombëtare, duke dhënë kontributin e saj në plasmanin gjeneral të klubit në vendin e tretë si dhe plasmanin e ekipit shtetërorë të Maqedonisë në garat Ballkanike. Besiana ishte pjesëmarrëse edhe në garat Botërore për të rinj – “RUMI” në Konja të Turqisë.

Rezultatet e saja dhe puna e palodhshme e saj dhe e trajnerëve të klubit janë pasqyrë e vërtetë e talentes nga Saraji, e cila këtë vit nga Komisioni profesional për vlerësim dhe rangimin e atleteve me meritë të plotë dhe të pakontestueshme e shpalli si atlete më e mire e vitit 2016 në kategorinë e Kadetëve. Disiplinat e caktuara të Besianës janë: kërcimet së gjati, kërcimet së larti dhe kërcimet në 3 hapsh, gjithashtu Besiana kontribon për klubin edhe në garat e vrapimeve stafetore. Trajnerët e klubit dhe seleksionuesi i ekipit shtetërorë kanë shpresa të mëdhaja se ky vit, do të jet edhe viti i befasimeve tjera, vendosjen e rekordeve shtetërore e pse jo edhe ngritjen në piedestal në garat Ballkanike. Ardhmëria sportive e Besianës është shumë e ndritshme. Atë tani e presin garat në Bulgari, Kroaci dhe Slloveni.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads