More

  Zhurnal “ekskluzivisht” sjellë dëshmi se si VMRO-ja ka pranuar para BDI-së përdorimin e shqipes në gjithë Maqedoninë

  Zhurnal “ekskluzivisht” sjellë dëshmi se si VMRO-ja ka pranuar para BDI-së përdorimin e shqipes në gjithë Maqedoninë

  Plotësimi dhe definimi i përdorimit të gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare në Maqedoni ka nxitur reagime të shumta midis blloqeve politike maqedose. Ka qenë pikërishtë kjo arsyeja që shkaktoi “shëkndija” midisa dy partive më të mdha maqedonase LSDM dhe VMRO-DPMNE, transmeton Zhurnal.mk

   

  Si rezulatat i akuzave të VMRO-DPMNE-së drejtuar LSDM-së se ka pranuar përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe dhe me këtë gjoja po rënohet shteti unitar u shkaktuan edhe ndasi të mëdha etnike në vend, ndërsa më 27 prill u përgjak parlamenti i MAqedonisë ku cak i sulmeve ishin deputetët e shumicës parlamentare, gazetarë, të punësuar në parlament, policë etj.

   

  Para se të bisedohej plotësimi i ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe mids shumicës parlamentare (lsdm, bdi, “Aleanca për Shqiptarët”), për 20 ditë rrjesht përfaqësues të BDI-së dhe VMRO-DPMNE-së në negociatat për formimin eventualë të Qeverisë së re midis tjerash është biseduar edhe për çështjen e definimit të ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe.

   

  VMRO-DPMNE atë kohë ka pranuar me dokument me shkrim para përfaqësuesve të BDI-së se në rastë se dakordohen edhe për pikat tjera për të formuar qeverinë e re, po pranon ridefinimin e ligjit për përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe.

   

  Për derisa nga VMRO-ja ende po akuzojnë LSDM-në për gjoja “tradhëtinë” e madhe për dakordimin e zgjedhjes së kësaj çështje, Zhurnal.mk ju sjell dokumente ekskluzive në të cilat qartë shihet se edhe VMRO-DPMNE ka pranuar zgjedhjen përfundimtare të gjuhës shqipe me ligj edhe atë me përdorim në gjithë teritorin e vendit.

   

   

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads