More

  Shaqiri: Shkolla është shtëpia e dytë e fëmijëve dhe të rinjve, zakonet e jetesës së shëndetshme mësohen që në moshë të vogël

  Çdo fëmijë ka të drejtën e shëndetit dhe mirëqenies së mirë dhe shkolla, si shtëpia e tyre e dytë, duhet të rrënjos shprehitë e jetës së shëndetshme dhe të jetë një mjedis i shëndetshëm për të mësuar dhe jetuar. Këtu fëmija duhet të mësojë të kujdeset për veten dhe të tjerët dhe të ndërtojë kapacitete për t’u përballur me sëmundjet, varësitë dhe dhunën, tha ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri “Për Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, një nga prioritetet strategjike është krijimi i politikave, masave dhe aktiviteteve për të mbështetur shëndetin dhe mirëqenien e të rinjve në shkollat ​​fillore dhe të mesme. Ne tejkaluam me sukses një krizë të madhe shëndetësore, e cila inicioi forcimin e mëtejshëm të shërbimeve profesionale. Në bashkëpunim me partnerët vendorë dhe ndërkombëtarë kemi ofruar trajnime cilësore për të optimizuar kapacitetet për t’i ndihmuar nxënësit në përballjen me stresin, ankthin dhe problemet e tjera të shëndetit mendor, si dhe për t’i udhëzuar nxënësit drejt zhvillimit të mekanizmave të shëndetshëm për ndërtimin e elasticitetit”, tha Shaqiri.Vitin e kaluar dhe këtë vit, siç tha ai, rreth 700 bashkëpunëtorë profesionalë nga të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme janë trajnuar për ndihmë dhe mbështetje psikosociale në përmirësimin e mirëqenies dhe shëndetit mendor të fëmijëve dhe të rinjve në institucionet dhe mjediset arsimore, shëndetësore dhe përkujdesit, dhe janë pjesë e komuniteteve të shkëmbimit dhe mbështetjes kolegjiale. Në kuadër të ngritjes së kapaciteteve, ofrohen edhe trajnime për mësuesit, në mënyrë që ata të kuptojnë se nxënësi po përballet me sfida dhe të përfshijë bashkëpunëtorët profesionistë në tejkalimin e tyre./Telegrafi/

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  [quads id=5]

  [quads id=4]

  spot_img

  Të fundit

  Danimarka miraton ligjin që ndalon djegien e Kuranit

  Parlamenti i Danimarkës ka miratuar ligj që ndalon “sjelljen e papërshtatshme” ndaj librave fetarë. Ligji njihet gjerësisht në vend...

  Rrahje në burgun e Idrizovës

  Më datë 06.12.2023 në ora 16.00 në SPB Shkup, nga IEVP Burgu Idrizovë, është raportuar se më datë 05.12.2023...

  Vauçerë për vizitë të vendeve turistike në Maqedoni- masa e re për mbështetje të studentëve

  Masa e Ministrisë së Ekonomisë për vauçerët për mbështetje të turizmit vendor që ishte destinuar për punëtorët me të...

  Ziberi: Disa institucione kanë punësuar vetëm maqedonas, disa vetëm shqiptarë

  Avokati i popullit, Naser Ziberi,  duke prezantuar Raportit  për monitorimin e zbatimit të parimit për përfaqësimin e drejtë dhe...
  spot_img
  WordPress Ads