More

  Përurohet godina e re e SHF” Dituria” në f.Gërçec

  Sot në SHF “Dituria” në f. Gërçec, Komuna e Sarajit, u bë përurimi i godinës së re, e cila u mundësua me mbështetje financiare nga sektori afarist dhe u implementua nga Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës Albiz , njofton derveni.info.

  “Ditët kur ne shënojmë ndonjë festë i konsiderojmë si të veçanta. E tillë është edhe kjo ditë kur ne shënojmë një sukses të madh: përfundimin e meremetimit të pesë shkollave tona, në Komunën e Sarajit.

  Të gjithë ne e kemi vështirë ta përfytyrojmë gëzimin e vogëlushëve të vizatuar në fytyrat e tyre engjëllore. Prej këtij shtatori ata do të mësojnë në kushte të reja: me mësonjëtore të ndriçuara, me kulme të sigurta nga bora dhe shiu, me oborre të rregulluar, me orendi të reja”, tha z. Nexhat Shahini, kryetar i Këshillit të donatorëve pranë Fondacionit Albiz.

  Të pranishmëve iu drejtua edhe drejtori ekzekutiv i Fondacionit Albiz, z. Ilir Idrizi, “nëse dëshirojmë një të ardhme më të ndritur duhet të investojmë në rininë – moto kjo që është shndërruar në imperativ për Fondacionin Albiz. Investimi në dije, krijimi i kushteve më të mira për mësim, përkrahja e studentëve dhe nxënësve, mbështetja e institucioneve arsimore në vend, kanë frymëzuar projekte të mirëfillta që fondacioni i ka zhvilluar dhe vazhdon t’i realizojë.”

  Në kuadër të “Projekti për renovimin e shkollave fillore në Komunën e Sarajit” u realizuan këto aktivitete: ndërtimi i godinës së re në Shkollën Fillore “Dituria” në fshatin Gërçec (me gjithë orenditë e brendshme); meremetimi i tualeteve, lyerja e shkollës brenda dhe jashtë, zëvendësimi i dyerve, bankave dhe karrigeve në SHF “Dituria” – Saraj; zëvendësimi i kulmit, pajisja me banka dhe karrige, meremetimi i tualeteve në SH “Drita – f. Rashçe; meremetimi i tualeteve në SHF “Dituria” f. Krushopek; zëvendësimi i kulmit të godinës në SHF “Sami Frashëri” në f. Shishovë; meremetimi i dyshemeve në klasa në SHF “Ibe Palikuqi” në f. Llaskarcë dhe zëvendësimi i dyerve dhe dritareve, meremetimi i dyshemesë në klasa, i tualeteve në SHF “Drita” në f. Kopanicë.

  Buxheti i përgjithshëm i projekti kap vlerën rreth 200.000 euro/derveni.info

  - Marketing -Ajsel Medica
  - Marketing -Marketing
  - Marketing -Marketing
  - Marketing -Marketing

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  - Marketing -Marketing
  spot_img

  Të fundit

  Bitcoini rritet me 40 për qind në vitin 2024

  Bitcoin mbyll javën me 62.8 mijë dollarë për njësi, duke vijuar trendin rritës në bursë. Monedha më e madhe...

  Sela: Jam i mendimit që të shkojmë vetë në zgjedhje

  Ziadin Sela nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin “Analiza 24” ka thënë se Taravari gjatë debateve i ka pranuar...

  Ja lista e mediave nga KSHZ që do të ndjekin fushatën reklamuese të zgjedhjeve

  Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) në seancën e sotme të 84-të miratoi Regjistrin e transmetuesve, mediave të shkruara dhe...

  Shkup, 51% e të rinjve, pre e dhunës kibernetike

  Pavarësisht njohurive rreth digjitalizimit, të rinjtë shpesh herë janë cak i sulmeve kibernetike. Në një anketë të realizuar në tre...