More

  Nga dita e hënë fillon pagesa e mjeteve për subvencionimin e racionit për studentë

  Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) informon se studentët të cilët kanë plotësuar kushtet konform thirrjes publike fillojnë të shfrytëzojnë të drejtën për subvencionimin e ra-cionit për studentë . Me shumën e shtuar prej 140 denarë, e cila do të paguhet në baza ditore, studentët do të mund të blejnë në markete, restorante, furra dhe persona të tjerë juridikë që prodhojnë, përgatisin ose shesin ushqime.

  MASH kujton se mjetet mund të përdoren ekskluzivisht përmes kartelës së dedikuar të pagesës të lëshuar nga Banka Shparkase, partnere në zbatimin e kësaj mase me të cilën Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka lidhur marrëveshje jofinanciare.

  “Shuma ditore përdoret nga e hëna në të shtunën ndërsa nuk është paraparë të paguhet gjatë pushimeve verore nga 1 korriku deri më 1 tetor. Ndryshimet në zgjidhjen ligjore që u iniciuan dhe u bënë gjatë muajit prill, së bashku me or-ganizatat studentore, tejkalojnë të gjitha sfidat që kanë ekzistuar në të kaluarën, mundësojnë shpërndarjen dhe përdorimin e drejtë të mjeteve për qëllimin për të cilat në fakt shteti i pa-rashikon ato”, bëjnë të ditur nga MASH.

  MASH rikujton se mundësia për ushtrimin e të drejtës së subvencionimit të racionit për studentë të cilët deri më tani për arsye të ndryshme nuk e kanë ushtruar këtë të drejtë, se mbetet e hapur çdo muaj vijues gjegjësisht nga data 1 deri në datën 7 të çdo muaji kurse ap-likimi bëhet përmes portalit e-uslugi.mon.gov.mk.

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  Këto janë emrat e drejtorëve nga Alternativa

  Menu KërkAlternativa nga Koalicioni VLEN tanimë i kanë caktuar emrat e kandidatëve për sekretar shtetëror, drejtorë dhe zëvendësdrejtor, që pritet...

  Ali Ahmeti mbledh sot në Gostivar strukturat e BDI-së për mbledhjen e përgjithshme

  Bashkimi Demokratik për Integrim sot në Gostivar do të zhvillojë mbledhjen e përgjithshme. Mbledhja organizohet me kërkesë të kreut të...

  Në vendkalimin kufitar Tabanoc rritet fluksi i hyrje-daljeve në RMV

  Në vendkalimin kufitar “Tabanoc” ka rritje të fluksit të hyrje-daljeve nga vendi. Në vendkalimet tjera kufitare nga Maqedonia e Veriut...

  Taravari vizitoi familjen e foshnjës së dhunuar nga Saraji: Dhunuesit do të dënohen!

  Ministri i Shëndetësisë, Arben Taravari, ka vizituar këtë mbrëmje familjarët e foshnjës 3 muajshe për të cilën u raportua...