More

  Mungesa e rrethrrotullimit në Saraj, banorët kërcënojnë me protesta

  Banorët e fshatrave Kondovë, Sfillare, Rashçe dhe Radushë gjatë lëvizjes së tyre për në Saraj dhe anasjelltas në mungesë të një rreth rrotullimi duhet të përshkojnë dy kilometra rrugë shtesë. Në të shumtën e rasteve për t’ju shmangur kilometrave shtesë ata bëjnë shkelje në trafik, që jo rrallëherë u kushton me gjobë në vlerë deri më 300 euro. Banorët e fshatrave të lartpërmendur shprehen të revoltuar dhe kërkojnë zgjidhje urgjente.

  100 për qind është i nevojshëm. Qe kur janë bërë semaforët dhe kur e lëshuan urën në përdorim nuk e pash të arsyeshme. Është deshtë të ketë edhe qarkore sepse shpesh herë ndodhin ndeshje. Këtu është njëdrejtimëshe nuk ke drejtë të kthehesh dhe na kanë bllokuar edhe të fshatrave Sfillare, Kondov dhe Radushë. Policia shpesh del aty dhe presin kush kalon edhe i dënon.”

  Na pengon që nuk kemi rreth-rrotullim por nuk kemi çfarë të bëjmë, komuna e ka në dorë këtë punë. Na dënojnë edhe kur presim për Tetovë aty…kemi bërë kërkesa por nuk janë realizuar ato kërkesa.”

   

  Rreth rrotullimi ishte premtim para zgjedhor i kreut të Komunës së Sarajit, i cili tha se është në kontakt permanent me Qytetin e Shkupit, për zgjidhjen e kësaj çështjeje.

  Rreth-rrotullimi ishte edhe pjesë e programit tim dhe fatmirësisht është edhe pjesë e programit edhe të kryetarit të Qytetit të Shkupit  dhe jemi në komunikim permanent, unë, kolegu im nga Gjorce Petrov dhe kryetari I Qytetit të Shkupit. Gjithsesi se po punohet dhe së shpejti do të ketë zgjidhje edhe kjo problematikë që është shumë domethënëse”

  Ndryshe nga deklarata e Bexhetit, nga Qyteti i Shkupit thonë se nuk ka diçka konkrete.

  Jemi të njohur me problematikën për momentin ende nuk ka zgjidhje konkrete mirëpo po punohet në atë drejtim dhe  në periudhën që vjen do të kemi diçka më konkrete- tha Valon Salihu, zëdhënës i Qytetit të Shkupit.

  Banorët nuk përjashtojnë mundësin e protestave, si formë e presionit ndaj autoriteteve që sa më shpejt të vihet deri tek zgjidhja e problemit. Ata madje në rrjetet sociale  kanë publikuar edhe pilot projekt se si do të dukej zgjidhja eventuale.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads