More

  Lehtësimi i bashkimit familjar për punëtorët e kualifikuar në Gjermani hyn në fuqi në Mars 2024

  Gjermani duhet të bësh njohjen e diplomave. Lehtësimi i njohjes së diplomave futet në fuqi po ashtu në Mars që do të thotë deri tani është kështu që ti para ase të vish në Gjermani, duhet ta dërgosh diplomën, ta njohësh, autoritetet gjermane ta njohin ose jo, është ekuvalente me sistemin shkollor në Gjermani apo jo ndërsa prej Marsit të vitit të ardhshëm mund të gjesh një punë, të marrësh vizën e punës, vjen këtu dhe prej këtu bën njohen e diplomës. Mirëpo, punëtor i kualifikuar quhet ai që ka një diplomë të njohur nga autoritetet gjermane dhe jo thjesht të vijë e të them unë kam një diplomë si mjeshtër elektrik dhe pa e njohur askund, kjo nuk është e mundur. Duhet të njihet te autoriteti gjerman./tvklan.al

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  [quads id=5]

  [quads id=4]

  spot_img

  Të fundit

  Danimarka miraton ligjin që ndalon djegien e Kuranit

  Parlamenti i Danimarkës ka miratuar ligj që ndalon “sjelljen e papërshtatshme” ndaj librave fetarë. Ligji njihet gjerësisht në vend...

  Rrahje në burgun e Idrizovës

  Më datë 06.12.2023 në ora 16.00 në SPB Shkup, nga IEVP Burgu Idrizovë, është raportuar se më datë 05.12.2023...

  Vauçerë për vizitë të vendeve turistike në Maqedoni- masa e re për mbështetje të studentëve

  Masa e Ministrisë së Ekonomisë për vauçerët për mbështetje të turizmit vendor që ishte destinuar për punëtorët me të...

  Ziberi: Disa institucione kanë punësuar vetëm maqedonas, disa vetëm shqiptarë

  Avokati i popullit, Naser Ziberi,  duke prezantuar Raportit  për monitorimin e zbatimit të parimit për përfaqësimin e drejtë dhe...
  spot_img
  WordPress Ads