More

  Komandantët e UÇK-së ministra në Qeverinë reformuese

  Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti i kumtoi emrat e ministrave të rinj të cilët do të jenë pjesë në Qeverinë e ardhshme me LSDM-në e Zoran Zaevit.

  Bashkimi Demokratik për Integrim në këtë qeveri do të jetë i përfaqsuar nga 2 zv/kryeministra dhe 4 ministra.

  Sadulla Duraku – ministër i Ekologjisë

  I lindur më 21.01.1960, shkollimin fillor e ka kryer në “Dituria”-Likovë, të mesmin në  “19 nëntori” Q M Teknike- Prishtinë. Në arsimin e lartë është i diplomuar në fushën e Maqinerisë

  Ka punuar si profesoir i lëndëve teknike deri në vitin 2000. Ka qenë doganier i lartë në vitet 2000-2001.

  Angazhimi politik

  Zv/drejtor i Doganave të RM-së

  Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit me Ujëra

  Deputet në Parlamentin e RM-së, 2006-2010

  Kryetar i Komunës së Likovës

  E njeh gjuhën gjermane.

  Hazbi Lika – zv/ kryeministër per Sistem Politik dhe Marredhënie midis komuniteteve

  Hazbi Lika, lindi në vitin 1972 në Tetovë, është politikan shqiptarë në Republikën e Maqedonisë, ish zëvendës ministër i Punëve të Brendëshme (i emëruar më 27 qershor të vitit 2003), ish kryetar i Komunës së Tetovës (gjatë viteve 2005-2009) dhe Sekretar organizativ i Bashkimit Demokratik për Integrim. Arsimin e lartë ka mbaruar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, Depertamenti i Gjuhësisë dhe Letërsisë Shqipe.

  Bujar Osmani – zv/kryeministër për integrime evropiane

  Bujar Osmani ka lindur më 11 shtator 1979 dhe ka të kryer Fakultetin e Mjekësisë në Shkup.

  Osmani ka titullin specialist -kirurg të cilin e ka marrë në Klinikën për Kirurgji digestive. Specializimin ai e ka përfunduar në Shkup dhe në Londër në qendrën për transplantimin e mëlçisë dhe kirurgjisë abdominale.

  Gjatë mandatit të kaluar ai ka qenë ministër i Shëndetësisë, ndërsa aktualisht vepron si mjek në Klinikën e Shkupit, ndërsa është edhe zëdhënës i BDI-së.

   Bylent Salihu – ministër i Drejtësisë

  Salihi ka qenë anëtarë i kryesisë qendrore të BDI-së, për të tani për tani nuk ka të dhëna.

  Kreshnik Bekteshi – ministër i Ekonomisë

  Kreshin Bekteshi është nga Kërçova, ai studimet i ka mbaruar në Sheffield të Britanisë së Madhe.

  Ai ka punuar si promotor ekonomik në Bruksel.

  Ramiz Merko, ministër pa resor

  Ramiz Merko i lindur më 12.4.1957 në Strugë. PhD, specialist në ekonomi.

  Ka qeë kryetar i Komunës së Strugës.

  Aktivitetet në Kuvend:

  Këshilli Buxhetor i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Anëtar
  Komisioni për Transport, Komunikim dhe Mjedis, Zëvendës Kryetar
  Komisioni Legjislativ, Anëtar
  Komisioni për Arsim, Shkencë dhe Sport, Anëtar
  Komisioni për Vetëqeverisje Lokale, Anëtar
  Komisioni për Sistemin Politik dhe Marrëdhëniet Ndëretnike, Zëvendës Anëtar
  Grupi Parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Holandës, Kryetar
  Grupi Parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me parlamentet e shteteve baltike Republika e Estonisë, Republika e Letonisë dhe Republika e Lituanisë, Anëtar
  Grupi Parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës, Anëtar

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Aksident i rëndë në Çair

  Sot ka ndodhur një aksident në Bulevardin Bosnjë-Hercegovina, sipas fotografisë shihet se në aksident janë përfshirë një furgoni vogël...

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...
  WordPress Ads