More

  FONDACIONI ALBIZ FILLOI REALIZIMIN E KURSIT PËR RROBAQEPËSI

  Sot 26 pjesëmarrëse (vajza dhe gra) filluan kursin për rrobaqepësi falas, të organizuar nga Fondacioni Albiz në bashkëpunim me Shkollën moderne për prerje dhe qepje” Spens Moderna” , me lokacion në SH.F. “Dituria” – Saraj.

  Programi për prerje dhe qepje përfshinë 80 orë mësimore, me metodologji për punë, prej të cilave 25 orë teorike dhe 55 orë praktike, 2 herë në javë, nga 3 orë mësimore prej 60 minutave. Pjesëmarrëset janë të ndara në dy grupe dhe do të kenë mundësinë gjatë këtij kursi të mësojnë nga instruktorja profesionale Hanka Memeti.

  Pas mbarimit të kursit pjesëmarrëset do të marrin Diploma (Certifikata) e cila më pas mund t’ju ndihmoj të kyçen në ndonjë kompani tekstili, të hapin ndonjë dyqan rrobaqepësie ose të punojnë vet në kushte shtëpiake.

  Këto kurse organizohen me qëllim që vajzave dhe grave tu ndihmohet në edukimin e tyre për të siguruar kushte për vetëpunësim. Kursi planifikohet të zgjas deri me 15 shtator 2017.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Taravari dhe Sela vizituan Sarajin

  Sonte në Saraj Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Arben Taravari dhe ish-kryetari Ziadin Sela takuan strukturat e partisë të...

  Drejtori i ri i NP “Rrugë dhe Rrugica” inspektoi punët në teren

  Kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danela Arsovska dhe drejtori i NP “Rrugë dhe Rrugica”, Said Said, inspektuan fazën përfundimtare...

  Fondacioni “ALBIZ” ndërtoi kopshtin për fëmijë në Radushë

  Sot për herë të parë u ndërtua këndi i lojërave inkluziv për fëmijët me nevoja të posaçme në shkollën...

  Shqiptohen 164 gjoba në Shkup

  MPB njofton se gjatë ditës së djeshme në territorin e Shkupit ka regjistruar gjithsejë 164 gjoba për shkelje të...
  WordPress Ads