More

  Fitohet beteja: Muzeu i Alfabetit në rikonstruim të tërësishëm

  Misioni do ta përfundojmë, Manastiri e meriton krenarinë! Amanetin e të parëve tanë që të bëjmë çmos në rruajten e trashëgimisë kulturore, sot po e vulosim si një fitore e madhe.

  Kjo vepër është obligim i degës tonë të BDI-Manastir, bashkë me drejtorin z.Nuer Arsllani, që të zbulojmë, gjurmojmë dhe ndriçojmë në aspektin shkencorë këtë ngjarje historike, që t’ju shërbej të gjitha gjeneratave. Krijuam një institucion të kulturës dhe mbamendjes sonë historike-kombëtare, ta mbajmë gjallë e t’i japim peshën dhe statusin që meriton.

  Projekti perfundimtar që fituam me fondin i vënë në dispozicion nga IPA është rreth 300 mijë euro, për ta kthyer godinën në pamjen e duhur në të cilën shekull më parë, në këtë shtepi, u zhvillua Kongresi i Manastirit dhe është unifikuar alfabeti i gjuhës shqipe, ndodhi që siguroi qëndrueshmëri kombëtare, kulturore dhe politike të shqiptrëve.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Shuton Ali Ahmeti: BDI mund të vazhdojë pa Blerim Bexhetin

  BDI ka ngritur struktura të qëndrueshme që mund të fuksionojë pa Ali Ahmetin, Blerim Bexhetin, Musa Xhaferin kështu është...

  Aksident i rëndë në Çair

  Sot ka ndodhur një aksident në Bulevardin Bosnjë-Hercegovina, sipas fotografisë shihet se në aksident janë përfshirë një furgoni vogël...

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...
  WordPress Ads