More

  Filloi rekonstruimi i rrugës kryesore në Saraj

  Qyteti i Shkupit sot i filloi punët ndërtimore në fazën e dytë nga projekti për rikonstruim të rrugës Saraj. Në fillimin e punëve ndërtimore morën pjesën kryetari i Qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski dhe kryetari i komunës së Sarajit, Bekim Murati.

  “Sot fillojmë projekt të rëndësishëm infrastrukturor për komunën e Sarajit dhe Shkupit, ndërsa kjo është faza e dytë nga projektit për rikonstruim e rrugës Saraj. Vitin e kaluar e rikonstruuam këtë aks rrugor në drejtim të kishës “Sveta Zllata Megllenska” deri në rrugën që çon drejt fshatit Lubin, në gjatësi prej 665 metra. Sot e vazhdojmë këtë projekt, prej atje ku u ndalëm vitin e kaluar deri në udhëkryqin me rrugën lokale drejt vendbanimit Gllumovë dhe aksin rrugor drejt Tetovës. Në këtë drejtim, i cili është në gjatësi prej rreth 1200 metra, tërësisht do të rikonstruohet rruga, ndërsa do të bëhet edhe riparim i shtigjeve për këmbësorë”, tha kryetari i komunës Trajanovski. Me këtë, shtoi ai, e vazhdojmë realizimin e projekteve infrastrukturore të kapitalit në këtë komunë, ku para një jave e filluam edhe rikonstruimin e rrugës kryesore në drejtim të vendbanimit Gllumovë. Me realizimin e këtyre projekteve. vlerëson Trajanovski, në mënyrë të konsiderueshme do të përmirësohen kushtet dhe siguria e të gjithë pjesëmarrësve në komunikacion.

  Kryetari i komunës së Sarajit Murati deklaroi se rikonstruimi i rrugës së Sarajit është projekt i shkëlqyer dhe se me realizimin e kësaj faze, së bashku me ndërtimin e projektit të ri në lumin Vardar dhe rikonstruimin e rrugës kryesore në Gllumovë, ne do të kemi infrastrukturë rrugore tërësisht të re nga hyrja në komunë deri te fillimi i vendbanimit Matkë.

  Në terren do të punojnë ekipe të kompanisë ndërtimore “Eskavator MK”, ndërsa punët ndërtimore duhet të përfundojnë për 140 ditë. Ky projekt është i financuar nga Qyteti i Shkupit i cili për të do të ndajë rreth 9,5 milionë denarë , njoftoi MIA.MK .

  - Marketing -Ajsel Medica

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  spot_img

  Të fundit

  Hospitalizohen dhe shtatë persona të tjerë me kollë të mirë, gjithsej 786 raste në vend

  Prej datës 14 deri më 20 qershor, janë raportuar gjithsej 41 raste të reja me pertusis, të njohur si...

  Komuna e Haraçinës me qendër për ofrimin falas të shërbimeve defektologjike dhe psikologjike për fëmijët me nevoja të posaçme

  Komuna e Haraçinës prej sot ka qendrën e saj për ofrimin falas të shërbimeve defektologjike dhe psikologjike për fëmijë...

  Gjuha e shenjave tani edhe në gjuhën shqipe, promovohet libri nga Valdeta Kasapi dhe Adelina Haskaj

  Komunikimi pemës gjuhës së shenjave, për pjesëtarët e shoqërisë shqiptare në Maqedoni tani e tutje do të ketë një...

  NQP në halle, pësojnë qytetarët/ Drejtorët në punë, por jo fizikisht

  Sa për sy e faqe, janë autobusat të cilat funksionojnë nëpër qytetin e Shkupit. I tillë mbetet të jetë...