More

  Zv/Kryeministri Grubi: Qeveria do të ndajë bursa për nxënësit e shkollave të mesme

  Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi i cili gjatë ditës së djeshme kryesoi seancën e 93-të të Qeverisë ka dhënë detaje lidhur me bursat që Qeveria nëpërmes Minisitrisë së Arsimit do ti ndajë për nxënësit e shkollave të mesme.

  Grubi ka njoftuar se janë disa kategori që do të përfitojnë. Në mesin e nxënësve që do të fitojnë bursë sipas Grubit janë edhe ata që shkollimin e tyre do ta vazhdojnë në ndonjë degë të shkollave profesionale.

  Por jo vetëm, sipas zëvendëskryeministrit të parë, bursa nga MASH do të fitojnë edhe nxënës të talentuar nga fusha e artit, sportistët, nxënës të talentuar nga fusha e shkencave natyrore dhe teknike po edhe nxënësit – fëmijë pa prindër.

  Njoftimi i plotë:

  – Obliguam institucionet shtetërore të cilat nuk kanë statusin e organeve shtetërore në sistematizim të vendosin numër të caktuar të përkthyesve sipas nevojës së punës,

  – Miratuam Vendim për përcaktimin e numrit të bursistëve dhe lartësinë e bursave për nxënësit e shkollave të mesme. Bursa në shumë prej 3500 denarë në muaj parashihen për:

  *nxënës të talentuar,

  *sportistë,

  *nxënës të talentuar nga fusha e shkencave natyrore dhe teknike,

  *nxënës të talentuar nga fusha e artit,

  *për nxënësit me nevoja të veçanta,

  *për mbështetjen sociale të nxënësve të shkollave të mesme,

  *për nxënësit – fëmijë pa prindër,

  *për nxënësit që ndjekin programe mësimore në drejtimin e hotelerisë dhe turizmit,

  *për programet mësimore nga drejtimi i elektroteknikës, nga drejtimi ndërtimtari-gjeodezi, nga drejtimi bujqësi-veterinari,

  *për drejtimin e inxhinierisë mekanike; nga drejtimi tekstil-lëkurë,

  *për nxënësit që ndjekin dhe drejtimet për aftësimin profesional dhe arsimin profesional në kohëzgjatje trevjeçare;

  *për nxënësit që do të regjistrohen në drejtimet e arsimit profesional, në të cilat mësimi praktik do të realizohet me numër të shtuar të orëve, sipas programeve për arsimin profesional,

  – për nxënësit romë janë paraparë bursa prej:

  *2200 denarësh në muaj për nxënës me notë mesatare prej 4,50 deri në 5,00,

  *1500 denarë në muaj për nxënës me notë mesatare prej 3,50 deri në 4,49,

  *1200 denarë në muaj për nxënës që kanë notë mesatare prej 3,00 deri në 3,49, dhe

  *800 denarë në muaj për nxënës që kanë notë mesatare prej 2,00 deri në 2,99.

  – Gjithashtu shqyrtuam dhe miratuam Raportin e MPB-së për negociatat në Marrëveshjen me BE-në për aktivitetet operative të kryera nga FRONTEX.

  – Shqyrtuam Informacionin dhe krahasuam harxhimet e energjisë elektrike nga institucionet shtetërore.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Avokati i Popullit: Shteti të jetë më i përkushtuar ndaj personave me nevoja të veçanta

  Zyra e Avokatit të Popullit në RMV me rastin e 3 Dhjetorit – Ditës ndërkombëtare të personave me nevoja...

  Shkup, regjistrohen 130 shkelje në trafik

  Ministria për Punë të Brendshme(MPB) njofton se gjatë ditës së djeshme ka regjistruar gjithsejtë 130 shkelje të rregullave të...

  Bekim Murati: Nëpërmes masave të ndryshme Agjencia për Punësim kujdeset për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve

  Sot Drejtori Bekim Murati së bashku me z. Stefen Hudolin - Shef i Delegacionit të Bashkimit Europian në Shkup...

  Keni kujdes, Shkupi nesër i bllokuar që nga mëngjesi

  Ministria e Punëve të Brendshme njofton se nesër (2 dhjetor) SPB Shkup do të marrë masa për regjim të...
  WordPress Ads