More

  “Të folmet shqipe të Maqedonisë së Veriut” u promovuan në Tiranë

  Shqipe uadër të manifestimit të 50-vjetorit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, me ç’rast po organizohet edhe një panair i librit akademik, sot në hapësirat e ASHSH-së në Tiranë u përurua vepra “Dialektologjia shqiptare – Të folmet shqipe të Maqedonisë së Veriut” 1 dhe 2, të botuara nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve –Shkup.

  Promovimin e hapi përgjegjësi i botimeve në ITShKSh, Dr. Sevdail Demiri, i cili foli shkurtimisht mbi veprimtarinë botuese të Institutit, duke u ndalur veçanërisht në botimet e Departamentit të Gjuhës Shqipe.

  Të pranishmëve në këtë ngjarje iu drejtua edhe drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Dr. Skender Asani, i cili – duke e uruar Akademinë e Shkencave të Shqipërisë për këtë 50-vjetor – theksoi edhe se veprimtaria shkencore institucionale, që tashmë po merr trajtë me punën e ITShKSh-së, është një ogur i mbarë që dëshmohet edhe përmes këtyre veprave.

  Për vlerën shkencore dhe rëndësinë e dy vëllimeve foli Dr. Zeqirija Ibrahimi – këshilltar shkencor në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore ët Shqiptarëve. Ai theksoi se këto vepra janë “historia gjuhësore” e shqiptarëve të Mipaqedonisë së Veriut, duke shpjeguar se deri tash janë botuar dy vëllime, se vëllimi i tretë është në përgatitje e sipër, ndërsa seria e plotë do të ketë së paku 5 ose 6 vëllime, thuhet në komunikatën me shkrim të lëshuar nga ana e Instituti për Trashëgimi Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve –Shkup.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Zv/ministri Rexhepi: Sot në Gostivar prezentuam listën preliminare për ndarjen e 70 banesave në ndërtesën sociale

  Sot në qytetin e Gostivarit prezentuam listën preliminare për ndarjen e 70 banesave në ndërtesën sociale. Komisioni në ditët në...

  UNT prezanton drejtimet deficitare para nxënësve të gjimnazit në Saraj

  SI VENDOSIN MATURANTËT PËR DREJTIMIN E STUDIMEVE?! Meqenëse është edhe pragu i fundit të vitit shkollor, maturantëve i’u është afruar...

  ASH shpalli konkursin për kryetarë të degëve

  Aleanca për Shqiptarët prej sot ka shpallur konkursin për zgjedhjen e kryetarëve të degëve në disa komuna të vendit. Të...

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendim, me të...