More

  Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 2,90% në raport me vendimin e datës 16.1.2023.

  Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme, shënojnë rritje mesatarisht: te benzina për 7,084 %, te nafta për 4,546 %, te vaji ekstra i lehtë për 4,351 % dhe te mazuti për 5,491%.

  Kursi i denarit në raport me dollarin në periudhën e kaluar, sipas të cilës janë formuar çmimet në përllogaritjen e mëparshme, është më i ulët për 0,777%.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 rriten për 2,50 den/l, ndërsa çmimet e shitjes me pakicë të EURODIZELIT (D-Е V) dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (EL-1) rriten për 2,00 den/l.

  Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU rritet për 1,355 den/kg dhe do të jetë 40,814 den/kg.

  Nga data 21.1.2023, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

  Benzinë motori EUROSUPER BS 95 – 82,50 (denarë/litër)
  Benzinë motori EUROSUPER BS 98 – 85,00 (denarë/litër)
  Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) – 83,50 (denarë/litër)
  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) – 83,00 (denarë/litër)
  Mazut М-1 SU 40,814 (denarë/kilogram).

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  [quads id=5]

  [quads id=4]

  spot_img

  Të fundit

  Danimarka miraton ligjin që ndalon djegien e Kuranit

  Parlamenti i Danimarkës ka miratuar ligj që ndalon “sjelljen e papërshtatshme” ndaj librave fetarë. Ligji njihet gjerësisht në vend...

  Rrahje në burgun e Idrizovës

  Më datë 06.12.2023 në ora 16.00 në SPB Shkup, nga IEVP Burgu Idrizovë, është raportuar se më datë 05.12.2023...

  Vauçerë për vizitë të vendeve turistike në Maqedoni- masa e re për mbështetje të studentëve

  Masa e Ministrisë së Ekonomisë për vauçerët për mbështetje të turizmit vendor që ishte destinuar për punëtorët me të...

  Ziberi: Disa institucione kanë punësuar vetëm maqedonas, disa vetëm shqiptarë

  Avokati i popullit, Naser Ziberi,  duke prezantuar Raportit  për monitorimin e zbatimit të parimit për përfaqësimin e drejtë dhe...
  spot_img
  WordPress Ads