More

  Muslimanët në SHBA në 2021 dhanë rreth 1.8 miliard dollarë zeqat

  Muslimanët në SHBA dhanë rreth 1.8 miliardë dollarë zeqat në vitin 2021, treguan rezultatet e raportit, transmeton Anadolu Agency (AA).

  Sipas një raporti të publikuar nga Iniciativa Filantropike Muslimane në Universitetin e Indianës, muslimani mesatar në SHBA jep 2.070 dollarë zeqat, një nga pesë shtyllat e Islamit.

  Rezultatet e raportit tregojnë se muslimanët amerikanë janë më të prirur ta shohin zeqatin si një akt të caktuar filantropie apo bamirësie, sesa si një taksë të vendosur nga autoritetet fetare.

  Shariq Siddiqui, drejtor i Iniciativës Filantropike Muslimane, tha se shumica e këtyre parave janë dhuruar gjatë muajit të Ramazanit.

  “Thelbësore është që organizatat jofitimprurëse dhe bamirësitë të gjejnë mënyra kuptimplota për të bashkëvepruar me donatorët muslimano-amerikanë gjatë muajit të Ramazanit”, tha Siddiqui.

  Përfituesit më të mëdhenj të bamirësisë ishin organizatat ndërkombëtare jofitimprurëse, të cilat morën 25.3 për qind të të gjitha fondeve të zeqatit, thuhet në raport.

  Fjala “Zeqat” është një fjalë arabe që do të thotë pastrim, rritje, përparim. Zeqati është një nga pesë shtyllat e Islamit, ose shtylla e katërt i Islamit.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Zv/ministri Rexhepi: Sot në Gostivar prezentuam listën preliminare për ndarjen e 70 banesave në ndërtesën sociale

  Sot në qytetin e Gostivarit prezentuam listën preliminare për ndarjen e 70 banesave në ndërtesën sociale. Komisioni në ditët në...

  UNT prezanton drejtimet deficitare para nxënësve të gjimnazit në Saraj

  SI VENDOSIN MATURANTËT PËR DREJTIMIN E STUDIMEVE?! Meqenëse është edhe pragu i fundit të vitit shkollor, maturantëve i’u është afruar...

  ASH shpalli konkursin për kryetarë të degëve

  Aleanca për Shqiptarët prej sot ka shpallur konkursin për zgjedhjen e kryetarëve të degëve në disa komuna të vendit. Të...

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendim, me të...