More

  Miratohet rritja e pensioneve

  U miratuan ndryshimet në ligjin për sigurim pensional dhe invalidor.

  84 deputetë votuan “për” përfshirë edhe opozitën.

  Ndryshimet erdhën pasi Qeveria njoftoi ndryshimin e metodologjisë për llogaritjen e pensioneve; gjegjësisht 50% e pensionit do të llogaritet në bazë të shpenzimeve të jetesës dhe 50% në bazë të pagës mesatare.

  Pushteti e konsideron këtë metodologji sipas modelit zviceran kurse VMRO-DPMNE thotë se është praktikisht metodologjia që ata kanë zbatuar në kohën kur kanë qenë në pushtet.

  Në mënyrë plotësuese, secili pensionist për muajt mars, prill dhe maj do të marrë nga 1000 denarë si ndihmë për periudhën e rritjes së çmimeve.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...

  Superekspertiza për Llaskarcën nuk është përgatitur as për 315 ditë

  Për tragjedinë e shkaktuar nga “Durmo Turs” në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona, Byrosë për ekspertiza gjyqësore nuk...
  WordPress Ads