More

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,64% në raport me vendimin e datës 15.9.2022.
  Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri I(ЕL-1) ulet për 3,00 den/litër.
  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98, të EURODIZELIT (D-Е V) dhe të Mazutit М-1 SU nuk ndryshojnë.
  Nga data 17.9.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:
  Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 84,50 (denarë/litër)
  Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 87,00 (denarë/litër)
  Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 95,00 (denarë/litër)
  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 90,50 (denarë/litër)
  Mazut М-1 SU 51,473 (denarë/kilogram)
  Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme, shënojnë rritje mesatarisht: te benzina për 1,905 %, te nafta ka ulje për 2,001 %, te vaji ekstra i lehtë ka ulje për 3,383 % dhe te mazuti ka ulje për 0,870% .
  Kursi i denarit në raport me dollarin në periudhën e kaluar, sipas të cilës janë formuar çmimet në përllogaritjen e mëparshme, është më i ulët për 0,213%. Theksojmë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 17.9.2022.

  Tregtarët me shumicë dhe pakicë me derivate të naftës dhe lëndë djegëse për transport, mund t’i formulojnë çmimet e derivateve të ndryshme të naftës dhe lëndëve djegëse për transport edhe më të ulëta se çmimet më të larta që janë përcaktuar.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Aksident i rëndë në Çair

  Sot ka ndodhur një aksident në Bulevardin Bosnjë-Hercegovina, sipas fotografisë shihet se në aksident janë përfshirë një furgoni vogël...

  Përplasjet VMRO-Arskovska, pësojnë qytetarët

  Përplasjet VMRO-Arsovska, shkarkimet dhe dorëheqjet e drejtorëve të ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit kanë lënë një kaos prapa...

  Rrugët dytësore në Tetovë, në gjendje të keqe

  Viteve të fundit sikur është bërë rregull i pashkruar që të asfaltohen dhe të kujdesen vetëm për rrugët në...

  “Dauti Komerc” kremtoi 30 vjetorin e themelimit

  Mbrëmë në një atmosferë impozante në hapsirat e kompanisë në Saraj, "Dauti Komerc" kremtoi 30 vjetorin e themelimit dhe...
  WordPress Ads