More

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendim,me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 0,51% në raport me vendimin e datës 20.06.2022.
  Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje te benzina mesatarisht për 1,537%, te nafta rritje për 0,460%, te vaji ekstra i lehtë ka rritje për 0,935% dhe te mazuti ka ulje për 3,484%, për çka në strukturën e çmimeve të derivateve të naftës është bërë përshtatja e duhur.
  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98, EURODIZELIT (D-E V) dhe vajit për amvisëri EKSTRA I LEHTË (EL-1), nuk ndryshojn, deri sa çmimi i shitjes me pakicë i MAZUTIT M-1 SU, ulet për 1,447 denarë/kg dhe do te jet 55,291 den/kg.
  Nga data 23.06.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:
  Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 110,00 (denarë/litër)
  Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 112,00 (denarë/litër)
  Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 110,00 (denarë/litër)
  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 107,00 (denarë/litër)
  Mazut М-1 SU 55,291 (denarë/kilogram)
  Kursi i denarit në raport me dollarin në periudhën e kaluar, sipas të cilit janë formuar çmimet në përllogaritjen e
  mëparshme, është më i lartë për 0,360%.
  Theksojmë se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës nga ora 00:01 e datës 23.06.2022. Tregtarët me
  shumicë dhe pakicë me derivate të naftës dhe lëndë djegëse për transport, mund t’i formulojnë çmimet e derivateve
  të ndryshme të naftës dhe lëndëve djegëse për transport edhe më të ulëta se çmimet më të larta që janë përcaktuar

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Drejtori ShA MEPSO Orhan Murtezani mer pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të ENTSO-E

  Drejtori Gjeneral i ShA MEPSO z. Orhan Murtezani merr pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të ENTSO-E, si anëtar zyrtar. Në...

  Shtrenjtimi i rrymës, Bislimovski: Çmimi i ri nuk dëmton amvisëritë e vogla

  Kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetikë Marko Bislimoski edhe sot foli për çmimet e reja të energjisë elektrike. Ai...

  Bekteshi: Kufizime nuk do ketë, na pret një dimër i vështirë

  Kufizime të energjisë elektrike nuk do të ketë, por do të jetë një dimër i vështirë jo vetëm për...

  Seancë për interpelancën ndaj kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi

  Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot duhet të mbahet seanca plenare e 77-të me pikën e...
  WordPress Ads