More

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendim, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 0,09 % në raport me vendimin e datës 12.5.2022.
  Çmimet e shitjes me pakicë të EURODIZELIT (D-Е V) dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) ulen për 1,00 den/litër, ndërsa çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS98 rriten për 1,50 den/l.
  Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU ulet për 0,258 den/kg dhe tani do të jetë 52,436 den/kg.

  Nga data 17.5.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:
  Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 92,00 (denarë/litër)
  Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 94,00 (denarë/litër)
  Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 86,00 (denarë/litër)
  Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 84,00 (denarë/litër)
  Mazut М-1 SU 52,436 (denarë/kilogram)
  Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme
  shënojnë rritje mesatarisht: te benzina për 1,334 %, te nafta ka ulje për 1,840 %, te vaji ekstra i lehtë ulje për
  1,559 % dhe te mazuti ulje për 0,96% .

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Drejtori ShA MEPSO Orhan Murtezani mer pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të ENTSO-E

  Drejtori Gjeneral i ShA MEPSO z. Orhan Murtezani merr pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të ENTSO-E, si anëtar zyrtar. Në...

  Shtrenjtimi i rrymës, Bislimovski: Çmimi i ri nuk dëmton amvisëritë e vogla

  Kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetikë Marko Bislimoski edhe sot foli për çmimet e reja të energjisë elektrike. Ai...

  Bekteshi: Kufizime nuk do ketë, na pret një dimër i vështirë

  Kufizime të energjisë elektrike nuk do të ketë, por do të jetë një dimër i vështirë jo vetëm për...

  Seancë për interpelancën ndaj kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi

  Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot duhet të mbahet seanca plenare e 77-të me pikën e...
  WordPress Ads