More

  Besimtarët mbi 65-vjeç nuk mund të shkojnë në haxh

  Bashkësia Islame e Kosovës është njoftuar tri ditë më parë nga Ministria e Haxhit dhe Umres në Mbretërinë e Arabisë Saudite, që pas dy vjetësh, si shkak i COVID-19, do të mund të kryejnë ritualin e haxhit në Mekë e Medinë.

  “Për këtë vit haxhin do ta kryejnë një milion haxhinj brenda Arabisë Saudite dhe jashtë saj. Për mënyrën e ndarjes jemi në pritje dhe në momentin që e kemi numrin se sa na takojnë si Kosovë, do e bëjmë publike”, tha Fitim Gashi, përgjegjës për organizim të haxhit në BIK.

  Në vitin 2019, kur u bë edhe shkuarja e fundit nga Kosova, për një person u pagua 4150 euro. Por, këtë vit çmimi për të kryer pelegrinazhin e umres do të jetë më i shtrenjtë.

  “Do të ketë ndryshime në çmim se edhe atje në Arabi Saudite nuk kishin TVSH, e tash e kanë bërë me 5 për qind dhe gradualisht e kanë rritur”, shtoi Gashi.

  Edhe kushtet që duhet plotësuar si shkak i pandemisë do të jenë ndryshe. Mosha nën 65 vjeç, vaksina me dy doza kundër COVID-19 ose një test PCR negativ i vlefshëm 72 orësh, janë kriteret që duhet plotësuar para hyrjes në shtetin arab.

  Haxhi kryhet brenda dhjetë ditëve të muajit Dhul Hixhxhe të kalendarit islam. Dhe është një nga pesë shtyllat e islamit, pas besimit, namazit, zeqatit e agjërimit të Ramazanit.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Zv/ministri Rexhepi: Sot në Gostivar prezentuam listën preliminare për ndarjen e 70 banesave në ndërtesën sociale

  Sot në qytetin e Gostivarit prezentuam listën preliminare për ndarjen e 70 banesave në ndërtesën sociale. Komisioni në ditët në...

  UNT prezanton drejtimet deficitare para nxënësve të gjimnazit në Saraj

  SI VENDOSIN MATURANTËT PËR DREJTIMIN E STUDIMEVE?! Meqenëse është edhe pragu i fundit të vitit shkollor, maturantëve i’u është afruar...

  ASH shpalli konkursin për kryetarë të degëve

  Aleanca për Shqiptarët prej sot ka shpallur konkursin për zgjedhjen e kryetarëve të degëve në disa komuna të vendit. Të...

  Çmime të reja të derivateve të naftës

  Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendim, me të...