More

  7 kompani dënohen me nga 7 mijë euro, po keqpërdorin situatën për t’i shitur produktet më shtrenjtë

  Disa kompani po keqpërdorin situatën dhe po i shesin produktet çmime më të shtrenjta.

  Inspektorati shtetëror i tregut deri më tani ka hasur disa parregullsi në markete, të cilat duhet t’i shisnin produktet me çmimet e blerjes si bukën, miellin tip 400 dhe vajin e lulediellit, ndërsa produktet tjera duhet të shiteshin me marzhë prej 3% në shitje me pakicë dhe 4% me shumicë.
  Në total janë kryer 156 inspektime, ku në 33 subjekte janë konstatuar shkelje për mosrespektimin e këtij vendimi.

  “Vetëm në Shkup në shtatë subjekte konstatuam shkelje për mosrespektim të vendimit, të gjithë ato subjekte janë tregtar të mëdhenj ku shuma e gjobës është 7000 euro person juridik dhe 350 euro për personin përgjegjës për subjektin afarist”, njofton Aneta Simeska Dimoska – drejtoreshë e Inspektoratit Shtetëror të Tregut.

  Simeska shtoi se nuk ka pasur shumë ankesa nga ana e qytetarëve sa i përket produkteve ushqimore në markete, por apeloi që qytetarët t;i lajmërojnë rastet e tilla.

  “Në këto momente nuk kemi raportime të tilla me informata konkrete se sa në shiten në atë market. Kishim një ankesë për llogarinë fiskale, ishte e vetmja në mënyrë elektronike dhe u morën masa për atë e cila ishte të premten pasdite”.

  Inspektimet janë kryer në gjithë territorin e Maqedonisë, ndërsa do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  [quads id=5]

  [quads id=4]

  spot_img

  Të fundit

  Danimarka miraton ligjin që ndalon djegien e Kuranit

  Parlamenti i Danimarkës ka miratuar ligj që ndalon “sjelljen e papërshtatshme” ndaj librave fetarë. Ligji njihet gjerësisht në vend...

  Rrahje në burgun e Idrizovës

  Më datë 06.12.2023 në ora 16.00 në SPB Shkup, nga IEVP Burgu Idrizovë, është raportuar se më datë 05.12.2023...

  Vauçerë për vizitë të vendeve turistike në Maqedoni- masa e re për mbështetje të studentëve

  Masa e Ministrisë së Ekonomisë për vauçerët për mbështetje të turizmit vendor që ishte destinuar për punëtorët me të...

  Ziberi: Disa institucione kanë punësuar vetëm maqedonas, disa vetëm shqiptarë

  Avokati i popullit, Naser Ziberi,  duke prezantuar Raportit  për monitorimin e zbatimit të parimit për përfaqësimin e drejtë dhe...
  spot_img
  WordPress Ads